Skura och feja

Jaha, fredagen och lördagen har vigts åt Luther. Räknade noga idag och kom fram till att vi har 53 + källar fönster varav numera 23 fönster återstår. Fint blir det och vi samlade raskt ihop en full chrysler med skrot, tvättmaskiner, studsmatta, gamla kläder och hästsaker datorer etc etc som vi med varm hand överlämnade till kollektörerna i Brunn.

Handlade lite mat på Vi och åkte hem. Jag fortsatte dagen med att installera Pers nya dator, föra över gamla filer etc etc, steka hamburgare och göra klyftpotatis medan Per var i stallet och försökte styra runt vår häst på utevolten vilket enligt hans utsago gick bedrövligt. Per brukar inte vara så känslig men idag tyckte till och med han att hästen kanske ändå gör sig bäst som.....
Nu är hamburgarna ätna, ölen urdrucken och Per är på sin kvällspromenad med Tazza. Vad ska jag nu hitta på - kanske pröva på att ligga på soffan - vete sjutton om jag klarar det, vi får se.

Kramiz

Länge sedan

Mycket har hänt sedan sist. Hemkommen från Skåne packade jag om och åkte tillsammans med Anna och Maria till Magda i Skummeslövsstrand utanför Laholm över helgen. Om vi hade roligt - ja det hade vi. Massor av skratt så man kiknade, massor av god mat - tack Magnus o Magda - och härliga sängar när kroppen blev trött. Det var riktigt roligt att träffa Magda igen men framför allt att få komma till hennes och Magnus gård och hälsa på.
Innan vi åkte hem for vi åt motsatt håll till Kyra K's outlet i Flyinge - om vi handlade..... mmm!


Den gamla bokskogen på Hallandsåsen är fantastisk





Utsikten är inte heller så illa

     
Middag hemma och promenad på Hallandsåsen

   
Lunch på väg hem vid Söderåsens naturreservat

Väl hemma igen blev det hovslagaren med tappsko, Per hade under helgen med nöd och näppe lyckats att hålla skon kvar på plats men till slut gick det inte längre. Extra kul vart det denna gången då även Pjotters gamla kompis Cassini var på besök - även han med tappsko.




Träningen har kommit igång nu inför höstens tävlingar och det känns i kroppen att man inte riktigt tagit ridningen på allvar under sommaren, träningsvärken infann sig idag efter torsdagens träning med råge, aj aj. För att träna bort den har jag sysselsatt mig med att putsa fönster, vi har ju drygt 48 fönster och igår och idag betade vi tillsammans, Per och jag, av drygt 20. Känns i armarna vill jag lova men fint blir det.

Ska försöka komma igång igen och skriva lite mer eller kanske lite mindre och oftare men det känns som att nu när skolorna börjat igen går livet sin gilla gång och inte mycket händer egentligen så vad ska man då skriva om. Jag siktar nu i alla fall på nästa tävling på Färingsö den 5 september - undrans hur det ska gå.

Kramiz


Borta bra men hemma bäst.

Nu är vi hemma igen.

Efter nästan 1 vecka på resande fot avslutade vi med 2 dagar i Presstorp. Firade Wilmas 5-årsdag, fixade spisar, ved och linfröpellets till hästen. Kom ju på att Duken hade så klena hovar och honom gav vi linfröpellets så det köpte jag naturligtvis med mig hem till Pjotter - nog borde det väl vara bra för hans tassar också.


Per & Åke mekar spis

Vädret har verkligen växlat under veckan som varit från rediga skyfall till gassande sol och tack och lov var det mest mulet när vi bilade, AC-n har gått sönder i Chryslern så vi slapp använda KDC'n.


Dukens gamla hage i Presstorp

Nu ska batterierna laddas inför höstens tävlingar som startar den 5 september och på onsdag ska flyttlasset gå tillbaka till Gustavsberg med Pjotter - det blir både skönt och ledsamt. Sommaren på Evlinge har varit massor av kul tycker jag.

Kramiz

Packar ihop och åker hem

Ja nu är det som sagt dax att styra kosan hemåt igen. Idag regnar det och är inte alls så där mysigt som det var igår när solen sken, barnen badade och vi åkte till Palle o Sara för att ha en trevlig kväll tillsammans.
Gårdagskvällen som sagt var otroligt trevlig med massor av roliga samtal och god mat.

Vi började den sena eftermiddagen med en rundvandring och uppdatering av vad som hänt sedan vi var nere sist och mycket hade hänt. Ridhuset var nästan färdigt - oh vad härligt det måste vara att kunna rida under tak. Stallet hade blivit fantastiskt! Ljust och luftigt, svalt och skönt - lopp och flugfritt!!! Super för hästar och människor.
Sara och jag tog in hästarna, fodrade dom och gick sedan in för att påbörja middagen. Palle o Per vet jag inte riktigt vad dom gjorde men det var säkert något tekniskt...


Nåväl alla högg in och gjorde sina sysslor, hackade lök, skar tomater, hyvlade vitkål o morötter. Per ugnstekte potatis och Palle stekte färs.


Middagen var fantastisk, så där god och trevlig som det blir när man är med i goda vänners lag. Per körde, jag fick dricka vin till maten. Hundarna busade, bet Per i fötterna, mig i byxbenen och när vi satt till bords fick jag nog den omsorgsfullaste tvätten av mina fötter på länge av Emil. Hundarna fick grissvansar av mig. Framåt tidiga nattkröken drog vi oss hemåt till Arkelstorp, önskade Sara lycka till inför tävlingarna och god natt.



Tack Palle och Sara för en riktigt trevlig eftermiddag och kväll :)

Nu ska vi straxt äta tidig middag, packa bilen och styra kosan norrut med första anhallt i Presstorp där det ska bli barnkalas i morgon - huh - då min guddotter Wilma fyller 5 år.


En kaffe innan vi for blev det också.

Kramiz

Äntligen fredag

Solen skiner över Arkelstorp, lunchen är avklarad, hunden rastad och ungdomarna har gått och badat. Snart ska vi byta om och bege oss till Björndalen. Kul ska det bli - riktigt riktigt kul - att träffa Palle och Sara, få titta på deras nytillskott "live" och prata. Nu var det iofs inte så länge sedan som vi sågs men det var länge sedan som vi var på gården.

Rapport om eftermiddagens och kvällens händelser kommer senare.


Tog en liten bild på Berits "Fjärilsbuske" innan vi for iväg. Ska nog köpa med mig en sådan hem till Ingarö.


Kramiz

På väg till skåneland

Äntligen på väg ner till skåne. Genom regnskurar och gassande sol styr vi nu kosan till Kristianstad. Efter mellanlandning i Presstorp med lunch och kaffe åkte vi vidare till Arkelstorp.


Douglas, Lovisa o Tazza leker i köksdörren

I Arkelstorp bjöds på smarrig smörgåstårta och hemgjort morellvin, man kan inte känna sig mer välkommen - tack snälla Berit o Bengt :)



Under kvällen meckades det med datorer och mobila bredband och vid 23 tiden stupade åtminstonde jag i säng, dock misstänker jag att Per fortsatte en bra bit in på nattkröken.

Kramiz

Meeting

Nu är helgen och tävlingarna avklarade.  När vi startade på fredagen var alla så här glada och upprymda. Anneli bjöd på bubbel för att fira in helgen som resultatmässigt inte var någon höjdare för någon av oss egentligen och allra minst för mig, men men det är bara att ta nya tag och helgen - ja den var fantastisk på det hela taget.

"Järnjänget" poserar utanför stallet

   

   

Glada kompisar på väg till butiken, Jenny finjusteras innan ritt och slutligen utsikt över åkrarna med ridanläggningen i fjärran, fotat under Bengts och min uteritt på fredagkvällen.

Kramiz

Träning i dagarna fyra

Nu har träningshelgen kommit till sin ände. 4 dagar med intensiv träning inför nästa helgs meeting i Strängnäs och kroppen är mör som den välhängdaste oxfilé - säkert även hos Pjotter. Hur fantastiskt det har varit - han har gått som en dröm, varit lyhörd och arbetsvillig på ett sätt som jag absolut inte hade förväntat mig efter en hel sommar med bara gå på bete och arbete varannan dag. Jag hoppas verkligen att han kan behålla bara så mycket som ett uns av vad han presterat i tålmodighet och lugn till tävlingarna så kommer jag vara överlycklig. Ni vet väl hur lite som glädjer mig - ni som vet hur jag var när jag blev utesluten på Sandö!!!


Här är i alla fall en liten bild när vi varvar ner efter träning och här nedan är en film från en del av träningen.



   
På lördagskvällen hade några av oss som varit med på tränigen en liten grillkväll som var mycket trevlig och jag hoppas att jag är välkommen att träna på Fågelbro igen när tillfälle ges.


Kramiz

RSS 2.0