Försmak av våren

Nu känns det som våren äntligen vågar visa sig, helt underbart säger jag.


Tänk att vi bara för några dagar sedan gick över Nämndöfjärden som nu återigen är nästan helt isfri.


Kramiz


Liten sömntuta

Liten trött häst fick gå till tandläkaren idag. Efter behandling och lackering med smarriga bananlacket somnade Pjotter sött på stöttan.



Nästa lika trött matte fick åka hem igen för att fortsätta läka ut lunginflammationen som invaderat samtliga familjemedlemmar utom Lovisa.


Kramiz

Fruset

Nu ligger fjärden så dagens morgonpromenad gick över isen, fantastisk känsla.







Kramiz

Snar sommar

Nu har så vintern gjort sitt intåg, i alla fall på Ingarö. Lite tröst i alla kyla kan man i alla fall få om man läser bondepraktikan som förkunnar den 2 februari att "Snö denna dag bådar en snar sommar".
I skrivande stund skiner solen om än från en inte helt klarblå himmel och väderleksprognosen spår kulingvindar framåt eftermiddagen. Återigen kan man då läsa i bondepraktikan den 3 februari att "Är det klart idag blir det en grann sommar. Blåser det hårt idag kommer det att blåsa mycket hela våren.
Och endast för er som bor i skåne gäller för morgondagen den 4 februari "Regnfritt idag tyder på ett varmt och skönt år." Så kolla och lägg på minnet nu innan ni åker Sara vad det är för väder i morgon så vet ni vad ni har att vänta ;)





Kramiz


RSS 2.0