Sista kantarellen?

I fredags på väg hem från den dagliga hundpromenaden hittade jag en liten skatt. De är nu torkade och bevarade tillsammans med de andra till vinterns soppor och grytor. Tänk att få plocka sommarsvamp i november.




Kramiz

God mat

Bra dag för god mat och goda vänner. Fantastisk morgon med solen som försökte ta sig igenom molnen över havet. En härligt uppfriskande ritt i skogen ömsom i full galopp. Som avslutning på dagen träff med gamla goda vänner över ett glas gott vin och god mat - och efterrätten mmmmm den var smarrig. Har du inte testat innan så slink in på Vapiano i Gamla Stan - minst lika trevligt som på Sturegatan.


Nämndöfjärdens blånande stormpiskade vatten


Kramiz

Elchock och nålar

Mmmm idag fick Pjotter behandling av vår Equiterapeft Helen Theander. Han har kännts lite stel i bakkärran några dagar och han har inte riktigt velat sätta under sig med bakbenen så innan tiden hunnit gå för långt fick han nu eltäcke och akupunktur. Han njöt i fulla drag och jag förstår honom verkligen jag njuter jag också när jag får el och nålar på trötta och ömmande muskler.
Nu hoppas vi att han är som ny i morgon.



Kramiz

Höst

Hösten är verkligen här nu, ja det har den väl varit ett tag iofs men ibland blir det bara så där väldigt påtagligt. Som när vi red ut idag. För första gången på säkert 3 år red jag över till Lemshaga och Södersved. Med mig på turen hade jag (vi) Pjotters nya bästis Merlin och hans matte Stephanie och alla 4 njöt i fulla drag över turen. Mest tror jag hästarna gillade när vi pausade vid ett fantastiskt äppelträd som Stephanie upptäckte utmed vägkanten, där de fick smaska på några äpplen och ett och annat grässtrå innan vi fortsatte vidare på rundan.



Vädergudarna var på vår sida och det slutade regna när vi gav oss ut och nästan 2 timmar senare när vi kom tillbaka till stallet torra och (iaf jag) varma började det att regna igen - vilken timing! Alla nya vägar med bilar, bussar, cyklar och lastbilar och de långa galoppsträckorna gjorde att båda hästarna var redigt trötta, mest mentalt tror jag för när jag gick stog Pjotter och klippte med ögonlocken och hade nog lite svårt att hålla dem uppe.

På det hela taget en riktigt skön dag faktiskt. Inte blev den sämre av att maten stod på bordet tillsammans med ett gott glas vin när jag kom hem - fler sådana dagar - tack.

Kramiz

RSS 2.0