Gott o blandat

Veckan som varit har innehållit en mångfald av saker. Arbete, avslutande arbeten och då pratar jag målning av diverse saker som kablar, murar, spaljeer och grunder mm mm.


Det har varit fantastiska promenader i olika väder..


och lata stunder på verandan i gassande sensommarsol medans andra har varit mer sysselsatta


Veckan avrundades med en fantastisk middag på Säby Säteri med anledning av Mors 85 års dag. Finfin meny med saltbakade rödbetor från Kalvsviks gård med en saint Maure ost rullad i aska gjord på halm tillsammans med rostad brioche, en gudomlig bakad Hälleflundra med kronärtskockor, oliver och bondbönor tillsammans med provecalsk potatispuré och musselskum och till dessert en äppelterrin på äpplen från Säby med friterad munk och kolaglass. Behöver väl inte säga att vinet till var lika smarrigt, en vit Ochoa Viura Chardonnay från Navarra till för och huvudrätt och till desserten blev det ett lagom sött Muscat som jag glömt vad det hette. Bra grund inför veckan som är nu.
 
Syskon och äkta hälfter, moster o morbror och så bästa vännerna.

Annars har den här veckan inneburit källarjobb... och idag tankläkarbesök - för hästen. Susanna Staaf kom för att syna Pjotter i munnen för att se om hans idéer om att stå på bakbenen, inte ta stöd i vänstertygeln och huvudskakningar kan ha med munnen att göra - och se den kan det - till viss del i alla fall. Det är nog inte hela sanningen men Susanna hittade i alla fall två fula sår i gommen till följd av förvänd tuggomvridning. De vassa kanterna slipades omsorgsfullt ner med tandläkarborr och de refflor i tänderna som ska vara småvågiga men var storvågiga fixades också till innan hon lackade tänderna med något som luktade som skumbanan. Detta ska nu göra så att han förhoppningsvis kan börja tugga korrekt och därigenom slipa tänderna som han ska så inga vassa kanter bildar igen. För säkerhets skull bokade vi en återbesökstid i december för att följa upp att såren läker och att tänderna håller sig i skick som de ska vara. Nu får vi bara rida på sidepull i 14 dagar och därefter helst på rakt bett så mycket som möjligt. Passade på att be Susanna titta på det 3-delade Bomber bit jag lånat och ridit på de senaste 3 dagarna och hon tyckte att det passade honom finfint och större bett än sådär fick jag absolut inte ha och högre upp i munnen skulle det heller inte ligga. Skönt att äntligen hittat ett bett som funkar :) inga rynkor i mungipan här inte...


Så nu blir nästa steg att kalla in kiropraktorn för att se huruvida han har några låsningar som gör att han inte kan röra sig som han ska och när det är klart hoppas jag att vi är på banan igen. Over and out, halv 8 hos mig har börjat och det vill jag inte missa.

PS. Har hittat en vintergrön kaprifol som jag är lite sugen på att plantera, kanske något för er andra trädgårdsentusiaster DS.
 


Kramiz


Nya Hollywood

Ja nu har Hollywood dragit in på Ingarö och Björkvik. Hela dagen igår från 07.00 - 21.00 var alla bussar omdirigerade och hela bryggan avstängd och Stora Sand var belamrad med cateringbilar, sminkbussar och allt annat som man kan tänkas behöva vid en filminspelning. Nog undrade vi vad det var för produktion som det arbetades med men ingen visste. Idag fick jag förklaringen.
Det var Hollywood som tagit över och så klart - med dom resurserna lyckats med konststycket att stänga av all trafik och dirigerat om bussar för att inte bli störda av sitt arbete.
Viss är det lite spännande att snart kanske man bor i en riktig metropol - en filmmetropol - för nog är vårt Björkvik ett populärt filminspelningsområde, det här var inte första filmen man spelat in här.
Och vilken film var det då undrar ni kanske, jo det var den amerikanska versionen av Män som hatar kvinnor som dom spelade in delar av.


Själv var jag hela dagen och jobbade på annan ort så jag fick inget tillfälle att nästla mig in och statera eller "tappa bort" hunden för att ta mig in och spionera och kanske få en autograf. Kanske kommer dom hit någon annan gång för nya scener.


Kramiz

Söndagsdressyr

Dagen efter dagen före. Pjotter står numera i träning hos Jeanette Persson och hennes första pass på vår illbatting gav henne en smula träningsvärk till idag.
Dock blev denna dag en vilodag åtmindstone för mig och Jeanette för vi styrde kosan till Djursholm och årets Elitdressyr. Vi kom precis till Dressyr FEI Grand Prix Kür som startade med Mads Hendeliowitz på Weihenstephaner. Ekipaget skrapade ihop hela 69,583% och placerade sig 3:a, vann gjorde Rose Mathisen på sin hingst Bocelli 1044 - ett fantastiskt ekipage som för övrigt även vann meetingpriset.


Det härligt att få tillfälle att titta på riktigt duktiga ekipage och dessutom ha nöjet att få göra det tillsammans med ett riktigt proffs som oförtröttligt förklarar allt för mig när jag inget förstår. Jag känner att jag har mycket att lära! Såå, vad mer då? Jo idag har inte jag, utan Douglas stått för svamparna när han kom hem efter hundpromenaden tillsammans med en rågad påse trattkantareller, fler var tydligen på väg men för små för att tas så dom kommer mamma att plocka i veckan - mums.

Nu ska väl jag liksom näst intill alla i detta avlånga land avsluta denna dag med att följa valet på TV mer eller mindre - jag menar det finns ju annat att göra en söndagskväll också - men som sagt, ha en riktigt skön söndag och jag hoppas att veckan blir bra för er alla.


Kramiz

Senaste nytt

Veckan har gått i ett rasande tempo. I helgen var vi i Presstorp för att fira att Pers föräldrar firade sin 50-åriga bröllopsdag, ja det ni, det kommer man nog tyvärr aldrig få uppleva själv eftersom man var ganska sen i starten med att gifta sig. Men nog är det härligt i alla fall att 2 människor kan hänga ihop så länge.

Guldbröllopsparet - Gun och Åke

Under veckan har jag plockat .... svamp... promenerat hunden, ridit hästen, varit i Söderköping med Carina och Chindor.

Carina o Chindor hos tandläkaren

Curlat i stallet åt Lovisa som varit så snäll och hjälpt mig rida hästen när jag inte hunnit.

Bästa Pjotter och snällaste dottern

Idag trotsade vi vädergudarna återigen för vår morgonpromenad och den här gången glömde jag inte att ta ett par bilder. Att bo vid havet - det är något som jag inte riktigt kan klara mig utan - det är för härligt.

Innan solen gick i moln...

Sedan blev det bara värre...

... och värre...

Styrde raskt kosan från blåsten på stranden och in i skogen för vidare vandring.

På eftermiddagen red jag Pjotter i ridhuset för första gången sedan vi kom tillbaka från betet och vilan. Hittills har det bara varit jogging, intervallträning, klättring och andra stärkande övningar för att bygga muskler och kondition inför den riktiga träningen och den har företagits utomhus på varierande underlag. Nu är det dags att bekänna färg. Och jag måste säga - en smula förvånad - att trots en viss obalans så hittade vi formen ganska snabbt ändå. Känns som det kan gå vägen det här.

Nu är det Halv 8 hos mig.


Kramiz

Mera svamp

Efter 2 timmars promenerande med Tazza, Eva o Elsa kom jag hem med värkande armar och axklar efter att ha kånkat hem ca 6 kilo svamp från skogen. Papperskassen som jag tog blev så tung och blöt att jag inte vågade bära i handtagen utan Eva och jag turades om att bära den i famnen hela vägen hem. Trodde väl aldrig att jag skulle längta efter att få åka bil hem efter promenaden men nu var det så.
För att inte allt skulle vara förgäves fick jag när dagens andra sysslor var avklarade vid 7 tiden sätta mig att rensa allt så inte masken skulle äta upp svampen under natten. 23 kom jag i säng, med 6 liter färdigrensan och skuren svamp prydligt uppdelade efter arter i olika bunkar. Det var Karl Johan, Smörsoppar, Rimskivlingar (Rynkad Tofsskivling), Tegelröda aspsoppar, Sandsoppar, Brunsoppar och ett jättejäng Citrongula slemskivlingar. Ska kanske nämna att hälften av de Citrongula skänktes till mamma och pappa som ju inte längre orkar gå i skogen själva. Skörden innefattade även Champinjoner, Gula Kantareller och Rödgul Trumpetsvamp men de fick Eva ta med sig hem.


Nu dags för en ny tur med vovven och vem vet vad jag hittar då.


Kramiz

Teaterkväll

Ikväll var jag och Lovisa på Orionteatern och såg Sex mimare sex levande hästar. Jag kan bara buga och bocka, vilka fantastiska artister - både de tvåbenta och de fyrbenta. Sex korpsvarta Frieserhingstar intog manegen tillsammans med sin tränare och ledare Suzanne Berdino samt de sex "färska" mimarna från Teaterhögskolan i Stockholm. Uppsättningen är mimarnas slutproduktion efter 3 års utbildning.
Jag kan bara varmt rekomendera er att försöka hinna se den, den är värd varendaste krona och minut, tyvärr går den bara mellan den 1 - 18 september så det gäller att skynda sig.
Inga bilder kunde jag ta i manegen eftersom det inte var tillåtet, det hade varit roligt att kunna lägga ut något av allt det vackra som vi upplevde men ni får nöja er med Lovisa och mig i foajén samt programmet.






I övrigt händer just inte så mycket. Hästen är fortfarande under igångsättning och vi kör som bäst nu intervallträning för att bättra på vår något klena kondition. Många Beatelundsrundor blir det - och Sjörundor. I slutet av veckan ska vi börja intervalla på Beatelundsrundan i galopp eftersom vi nu kör alla gångarter och flåset börjar bli lite bättre, hoppas inte vi förtar oss utan att jag kan ha koll på pulsen så vi inte förtar oss.
Svampen börjar poppa upp i skogarna nu och idag plockade jag en påse full till mamma och pappa med Karl Johan, Rimskivlingar, Sandsoppar, Kantareller och Smörsoppar. När jag promenerade med hästen lyckades jag faktiskt plocka en hel Vivo kasse med bara Karl Johan men eftersom jag åkte till teatern direkt efteråt fick Pia W den påsen, hoppas hon gjorde något gott med den.
   

Nog för idag.


Kramiz

Nya glasögon

Jag blev så inspirerad av Bosses senaste inlägg och för att samtidigt vara lite snäll och omtänksam mot Sara delar jag med mig av den här gamla godingen som förlänats mig av en annan god vän. Den passar i sammanhanget ganska utmärkt då jag faktiskt äntligen införskaffat nya glasögon och ser numera mycket bättre "ut".



Kramiz


RSS 2.0