Mot våren?

Idag töar det. Snön har sjunkit mer än 2 dec under natten och plötsligt ser man att det finns staket mellan oss och grannen.



I går däremot var vädret återigen underbart och det blev en dag i egenvårdens tecken som började hos frisören. Lunchen intogs på Moderna Museet tillsammans med Erika, mums mums, god risonisallad med mortadella och oliver och så delade vi på lite vin, kaffe och kaka. Efter det tittade vi både på den ordinarie utställningen men framför allt på den temporära utställningen av Lee Lozano, New York-baserad konstnär under 60- och 70-talet. Ganska så provokativa målningar, kanske inte för den allför pryda publiken. Det är Moderna Museet som visar upp hennes konst för den nordiska publiken för första gången. Intressant och värt ett besök.


Efter avslutad kulturrunda bar det av hemåt och middag med familjen för att senare bli upphämtad av Åsa och en tur till Anneberg och visit hos Bosse o Bengt. Kul dag och kul kväll. Alltid lika roligt att träffa Åsa vilket tyvärr inte blivit allför ofta denna bistra vinter och naturligtvis likaledes roligt att träffa Bosse o Bengt. Kanske ska tillägga att det även var roligt att träffa gamla bekanta som Elisabeth och Tina - och så Aaron förståss som hade växt på sig rejält sedan jag såg honom sist.





Idag är det fredag och avspark för sportlovet, det innebär lite mer sovmornar och arbete med Per för mig, något jag ser fram emot.


Kramiz

Jag är såååå trött

Idag var det ju så himlans vackert väder, nästan så man blev tårögd så jag beslöt att vi skulle gå en tur i skogen Tazza och jag. Så klart skulle vi gå där ingen hade gått på flera flera dagar vilket då naturligtvis innebar att snödjupet var upp till knäna på mig. Ok tänkte jag, börjar med att pulsa och sedan tar vi den upptrampade stigen hem som belöning. Jag tyckte det lät bra faktiskt och var vid gott mod nästan ända till slutet. Att gå i slowmotion och ändå ha en puls på 180 är sällan man får uppleva men så var det idag.







Pustade något vid stranden men fick ganska snabbt lunka vidare eftersom klockan hade hunnit bli aldeles för mycket då jag gått så långsamt. Rundan som jag vid normalväder klarar av på 35 minuter tog 90 minuter. Klockan hade hunnit bli 11 innan jag var hemma och det är då jag normalt brukar ta in Pjotter inför onsdagsträningen. Lite bråttom blev det. In med hunden på med ridkläderna och iväg till stallet i en faslig fart.
För att fatta mig kort kan jag säga att när jag väl satt till häst var det inte mycket kraft kvar i benen på mig, när dessutom Ninni beordrade mig att använda MER BEN var det inte roligt, inte roligt alls faktiskt... "jag tar faktiskt i så mycket jag bara kan" pep jag fram... "då behöver du komma med mig och träna" kom svaret. Det var bara att bita ihop och jobba vidare. Belöningen vart dock stor då vi gjorde vårt avgjort bästa träningspass på länge.

Nu äntligen hemma, eldat i pannan, gjort Zuccinisoppa med kräftstjärtar och varma mackor med gårdagens köttfärssås och massor av ost. Pratat med bästa väninnan som flyttat tillbaka till Saltis i över 1 timme och känner att kanske kanske är det dags att trappa ner snart, vin är inte ens att tänka på för då kommer jag somna i soffan. Tur kanske att man är hästledig i morgon - eller inte - träningsvärken lär väl komma som ett brev på posten.


Kramiz

Tänkte om

Idag är det tisdag och då är det ju hoppning. När jag kom till stallet tänkte jag om, solen började ju så smått att skina och vem vill vara i ridhset då - inte jag, ut och pulsa i snön blev det och härligt var det.
I går tränade jag programridning och trimmade extra på vägar inför tävlingen den 6:e mars. Vad jag bör vara mer noggrann med och vad som redan är bra etc etc, alltid nyttigt att få tydliggjort vad man missar så man kan göra något aktivt åt det. Så nu trimmar jag halter, att få med yttersidan och ökad skritt. Det räcker och blir över tycker jag men det får gå som det går...


Här hemma hankar vi oss fram enär husbonn är bortrest. Det blir lite fler sysslor som ska göras men än så länge har turen varit på min sida och inget oförutsett har inträffat - tack och lov. Till och med vädret har hållit sig så jag inte behöver elda så mycket och inte heller skotta.
I morgon blir det träning för Ninni som vanligt och jag hoppas det ska gå bättre än förra veckan.

Lägger upp några bilder som Zandra tog på Pjotter igår.










Kramiz

Snöiga soliga söndag

Härlig dag.... ytterligare drygt 3 dec kom i natt. Hela familjen är nu engagerad för att vi överhuvudtaget ska ta oss in och ut ur huset. Det blev ett drygt jobb idag eftersom Per ska åka till Kisa, ja lite dålig tajming kan tyckas men det är sånt man inte styr över alla gånger. 3 bilar var vi tvungna att skotta fram för att veckan som kommer ska fungera för mig när jag blir ensam hemma, chryslern för att kunna ta sig fram och tillbaka till stallet men även Pers "racer" måste fram eftersom det på måndag kväll är vernisage på Liljevalchs. Eftersom hela tjocka släkten på min sida ska med på vernisagen måste en bil med säten finnas - chryslern är numera tömd på alla utom 2 eftersom den numera går som arbetsbil. Inte så roligt men men men... Ungdomarna och jag får hjälpas åt i skift med att skotta och elda resten av veckan - hoppas bara att det går vägen så det inte blir som för Sara när Palle brukade åka till stockholm i början av deras vistelse i skåne.
Nåväl så åkte jag till slut till stallet och trodde i min enfald att jag skulle komma ut i solen med hästen men nehe då... men jag klarade mig i alla fall innan eftermiddagens snöstorm drog in - ja... nu snöar det igen!!!

Avslutar dagen med en liten bildkavalkad över vintern hos oss och på Hålluddens minsta kändis hus... tyvärr lite suddig men han är en rackare på att hålla undan snön.

     

   
Staketet mellan grannen och oss syns inte längre, stolpen är 2 meter...


Lilla skogsmusens bo på hålludden - imponerande att han orkar skotta...


Inga bilar, bara hästar tar sig fram nu...



Min bästa dotters porträtt av Pjotter


Kramiz

Det snöar ganska mycket

I fredags snöade det ganska mycket... som om det var en nyhet.


Tänk om vi fortfarande måste ha långkalsonger på oss när vi ska dansa små grodorna runt midsommarstången i år - tanken svindlar.
Idag - snöar det ganska mycket...


När jag åkte till stallet - läs innan - skottade jag ut bilen, nästan 2 decimeter hade kommit under natten/morgonen. Dessutom hotade meteorologerna med att detta var minsann bara början, det skulle bli värre framåt eftermiddagen då det dessutom skulle blåsa upp till kuling utmed kusten.

När jag åkte hem från stallet 3 timmar senare hade det kommit  ytterligare dryga 1 decimeter och kvicksilvret krypit ner till -12.5. Blåsten hade tilltagit och i snöröken som blev såg man just ingenting av vad som fanns framför motorhuven bitvis.


Per hade lagat god middag och jag köpte Focaccia med fetaost, örter och flingsalt med mig hem. Vinet korkades upp, middag avnjöts och sedan tände vi upp i öppna spisen och hade lördagsmys.




Jag vill inte tänka på mer snö nu och att sitta och titta in i öppen eld var verkligen rogivande (eller var det kanske vinet). Hade innan maten läst Saras blogg om +5 och sol och hopp om vår - aningens avundsjuk.
Ska försöka ta ut pållen en sväng i snön i morgon om det blir uppehåll för mer snö ska det komma redan till måndagen då dom också hotar med temperaturer ner till -20, urrrrr...


Kramiz

Lugnet före stormen

Inte mycket har hänt under veckan som hittils gått. Träningen i onsdags kunde jag varit utan känns det som men kanske inte ändå. Det positiva var att det bett jag lånat av Bosse & Bengt (BomberBit) verkade positivt på Pjotter som inte riktigt kom sig för att hänga sig på som han brukar. Det negativa är att han som vanligt vid den här tiden på året fäller päls i rikliga mängder och därför har kommit i djup depression och är tjurig och gnällig som en gammal gubbe. Magen är i olag och han är håröm som få så man får nästan inte lägga till skänkeln utan att han slår mot den. Väntar otåligt på Vet. Bosses besök så han kan få en B12:a så han blir lite piggare. Under tiden får han Shy Feeder och när Rosie har fått påfylt på lagret ska jag även inhandla E-vitamin som hjälp på traven.



Morgonmys i soffan







Idag har solen lyst sådär vintrigt matt och vackert som det kan vara ibland, samtidigt som det snöade för fullt. Under dagen slutade snön att falla och håller väl som bäst på att laddar upp för det riktiga ovädret som vädergubbarna hotar med ska komma till helgen. Man får väl hålla i hatten och hoppas att det blir som den 22 februari förra året - det kom en rejäl dos snö och sedan kom våren :)


Kramiz 

Måndag igen

Ja då börjar ännu en händelserik vecka på Ingarö. För ovanlighetens skull var jag hästledig idag vilket har gjort mig rysligt rastlös. Hur mycket tid fick jag helt plötsligt som jag inte riktigt visste vad jag skulle göra med. Åkte till Maxi i Nacka och handlade Tazzas specialmat (som bara finns där) och Nezeril till min konstant täppta bihåla.





Skulle åka till optikern och fixa med nya glasögon men jag hittade inte riktigt lusten till det så det fick vara. Istället åkte jag hem och hade en lång fikapaus med Per istället som hade kommit hem från stallet.
Till dagens middag fick det bli ungsgratinerad falukorv i tomatsås och potatismos. Vardagligt va'. Har hästabstinens tur att jag får åka dit i morgon. Nu hoppas jag att jag får fortsätta att läsa min 3:e bok i serien Damernas Detektivbyrå av Alexander McCall Smith.


Om ni kommer ihåg... så såg det ut så här vid vår strand den 18 feb 2009! Tror ni det hinner tina?



Kramiz

Söndag

Mmmmm söndag morgon, inga telefoner som ringer bara lugnt och skönt. Slapparfrukost med morgontidning och sedan kaffe framför morgonnyheterna och bröllopsspecial, vackert att vila ögonen på.
Idag blev det stallet light och både Per och jag åkte iväg för att göra gemensam sak. Bengt slöt upp i stallet eftersom vi båda trodde att cafeterian skulle vara öppen - men icke sa nicke... Trots pågående Stockholmscup med inbjudna gäster var det ingen som orkade öppna, man gråter faktiskt, det är ganska skämmigt att en så stor anläggning inte har öppet i cafeet ens under evenemang. Bengt som var svettig och trött efter sitt stallpass åkte hem till sitt istället för att hänga kvar och frysa. Jag har full förståelse. Jag gick till Pjotter för att pyssla medans Per mockade och gjorde färdigt höpåsarna.
Hemma vid 16.30 lagom till middag. Nu blir det tidig söndagskväll i väntan på måndag.


Kramiz

Lördag

Sovmorgon. Steg inte upp förrän 9, ganska skönt men jag blir ganska stel när jag ligger kvar så länge i sängen. Hann med första delen av min frukost i lugn och ro tillsammans med Per och morgontidningen innan resten av världen vaknade.
När jag precis inledde fas 2 av frukosten, dvs kaffe och smörgås ringde telefonen och Anna var i luren. Hon är nere i Skåne och letar häst och hade massor att berätta. 2:a klunken kaffe och två tuggor på mackan senare kom samtal nr 2. Nu var det Sara som ringde, kul att höra hennes röst, det är inte alldeles för ofta som vi pratas vid sedan de flyttade till Skåne så det är alltid lite speciellt när hon ringer. Vi pratade länge om det mesta och jag smygåt under tiden - förlåt Sara! Kul morgon - eller förmiddag som Sara sa. Tänker alltid att jag måste höra av mig oftare till mina utflyttade vänner men ni vet hur det kan vara - livet och tiden rusar förbi och helt plötsligt har det gått jättelång tid och då får man dåligt samvete.
Nu ska jag i alla fall till stallet och rida ut och trotsa det envisa snöfallet - man kan ju undra om det någonsin ska bli vår och vart allt smältvatten då kommer att ta vägen.





Hemma igen efter en härlig uteritt tillsammans med kära stallkamrater. Pjotter fick gå i "fri form" vilket jag tror att han uppskattade. I en av uppförsbackarna tog han i och sköt iväg i full fart och krönte hela härligheten med ett rejält luftsprång med kick - hej och hå! Alla bakomvarande såg smått chockade ut men jag kunde inte låta bli att skratta, han är ju som en tonåring min lilla häst...
Ans och puts blev det efteråt och manen fick sig en rejäl omgång efter att ha fått växa vilt under vintern. Det är ju snart tävlingsdax och då kan man ju inte se ut hur som helst.

Väl hemma igen väntade den goda middagen som Per gjort, vitlöksbröd, hasselbackspotatis, ungsgratinerad kassler med brieost och fikon mmmmmm gott

Nu blir det avgång till badrummet och sedan - som vanligt - en antimelodifestivalkväll tillsammans med familjen.


Kramiz

Fredag

Jaha då var det fredag igen. Denna dag samma samma. Frukost, promenad med Tazza med den skillnaden att vi hämtade upp Eva som skulle göra ett försök att följa med om än på vingliga ben. Hon lyckades aldeles utmärkt med den bedriften tycker jag även om det gick långsamt.





Väl hemma var jag smått förfrusen eftersom jag inte riktigt klätt mig för slow walk om man säger så, inte heller hann jag riktigt tina upp innan det var dax att sätta av till stallet för Pjotters inbokade massagtid. Trots att jag bälgade i mig en hel del te och rostade smörgåsar fick jag aldrig riktigt upp värmen och i stallet - ja ni vet - där var det inte heller så där vidare varmt - + 4 grader! Jag fick helt resolut linda in mig i Pjotters fleecefilt och kura ihop mig på pallen medans Maria masserad.



Efter avslutad massage var det så dax att åka och handla middagsmat och fredagsmys - läs chips :).
Det fick bli tigerräkor med lime och grönsaker, därtill pasta, tror faktiskt alla uppskattade maten för det blev helt rent i kastrullerna. Chipsen sätter väl ungdomarna i sig till kvällen kan jag tro.
Ja gott folk, nu har jag snart bloggat varje dag i en vecka. Memorera denna vecka, ta den x 52 så har ni mitt liv i ett nötskal. Efter söndagens blogg kommer jag bara att uppdatera bloggen när något avviker från normen och hur troligt är det på en skala..... Det är ju inte i de mest glamorösa av världar jag lever i men den är självvald och jag stortrivs. Alla i familjen stortrivs och det gör det värt allt. Glamma kan jag göra när ungdomarna har flyttat hemifrån - då ska både Per och jag glamma - lita på det.


Kramis och trevlig fredagkväll!

Torsdag

mmm så var det torsdag. Frukost med tuppen och resten av familjen - som vanligt. Promenad med Tazza - som vanligt fast med inslag av en fantastisk sol. Torsdag - det betyder att Per rider morgonpass och att jag kommer efter och fikar tillsammans med honom och de andra i gruppen vilket alltid är lika trevligt. Torsdagar är också den dagen i veckan då jag har "Erika tid". Dvs den dagen då bästa väninnan Erika och jag försöker göra något tillsammans vare sig det bara är en enkel fika eller något kulturellt som ett museibesök eller så. Idag blev det bara en kort lunch på hennes veranda och sedan raskt hemåt igen. Ikväll blir det köttgryta med kokt potatis och umgänge med familjen. Glee står på schemat och så tänkte jag att för er som inte längre bor kvar i Värmdö lägga in en länk till Mitt i Värmdö med artikeln om Gustavsbergs Ridhus. Trevlig läsning:)
http://www.mitti.se/?p=tidn&t=varmdo

Själv känner jag mig fortfarande ynklig med min träningsvärk efter tisdagens hoppning och Pjotter hade visst en släng av det han med enligt Per som hade skäppan full i morse. Vi får se hur han beter sig i morgonbitti för Per på hans fredagsträning. Eftermiddagen blir nog i Pjotters tycke i alla fall för då kommer Maria och masserar honom.

Ha en bra torsdag.


Kramiz

Onsdag

En helt vanlig onsdag. Frukost åt familjen, kaffe framför nyhetsmorgon och sedan ut med hunden. Vädret var till att börja med helt grått men efterhand kom solen faktiskt fram.
På med stallkläderna och iväg till hästen. Onsdagsträning 12.45 i vanlig ordning dock med ett anorlunda inslag - träningsvärk..... kan inte komma ihåg när jag hade det sist. Benen och framför allt vaderna var präktigt stumma efter att ha stått i lätt sits igår och det kändes när jag skulle använda benen på träningen. Tror bannemej att Pjotter också kände av gårdagen för idag gick det inte så lysande för någon av oss. Turligt nog kom Carina förbi och kikade och med sig hade hon semlor så efter avslutat träning och vederbörlig omvårdnad av häst tog jag trappan till cafét i två kliv för att fika.
Där satt Åsa och Carina och bägge hade tjuvstartat med varsin semla, jag tog lite varm choklad och högg in på min, den satt som en smäck kan jag säga. Lite senare slöt Ninni upp och även hon åt sin semla om än i ett annat tempå än mig mer som jag tog trappan upp - typ två tuggor... Det går åt energi när man står och fryser i ridhus med tröga elever. Så här i efterhand kan jag nog förstå att han stog emot en hel del på slutet och slog mot skänkeln, han tog inte många steg efter det att jag suttit av innan han var tvungen att kissa, stackarn, han hade såklart inte hunnit kissa innan träningen och hur kul det är vet vi väl alla - inte kul alls.
Det var i alla fall riktigt trevligt med en fika tillsammans och bäst som vi satt där kom Ninni med den skojiga idén att vi skulle ha en vinkväll så det bestämnde vi raskt, och Ninni bestämde att det skulle vara jag och Carina som skulle ordna med detta - vi som ändå bara var hemma..... med det gör vi gärna planerna håller redan på att smidas.
Efter avklarat stall vart det full fart hemåt och middag. En kopp te framför TV'n med Lovisa och Douglas och nu tror jag det blir en bok och min säng.
Kanske ska tillägga att hur smidig jag var att ta trapporna upp så var jag precis lika osmidig när jag skulle ner, har ni gått nerför i trappor när ni har träningsvärk i vaderna... inte roligt, och vi bor inte direkt i ett enplanshus heller. Ser inte fram emot morgondagen när jag ska ner kl 6 och laga frukost till familjen.


Kramiz

Tisdag

En vanlig tisdag. Promenad med Tazza och även Elsa fick följa med eftersom Eva fortfarande är lite ostadig på benen. Kaffe efter promenaden hos Eva - gott och trevligt.



Raskt hem och fortsätta med tvätten som jag laddade innan promenaden. Lunchade med Per och förberedde middagen, dvs jag fick den äran att hitta på vad vi skulle äta och Per det höga nöjet att laga till den - teamwork! Ytterligare en tvättmaskin, ombyte och iväg till stallet.
Idag är det hoppning i Gurra, det är det varje tisdag och idag hoppade till och med jag och med bästa hästen gick det som en dröm. Han uppförde sig fantastiskt och jag känner mig så glad och nöjd både med mig själv och med Pjotter. Som vanligt är jag ensam i stallet så några bilder blir det inte från hoppningen och hästen på längden och bredden kanske inte alltid är så roligt. Nåväl någon bild kan det väl bli någon gång men inte idag.
Efter stallet åkte jag till Dellan och köpte smaskiga semlor till mig och familjen som ska ätas till " Halv 8 hos mig"


Kramiz

Måndag

En vanlig grå måndag som idag var jag på mitt 1 1/2 åriga besök hos tandläkaren som åter igen kunde konstatera att jag nog inte var den ideala kunden då han just gått 2-dagar utbildning i rotfyllning. Jag har inte haft hål på många år och det var faktiskt ett tag sedan jag överhuvudtaget hade några problem med dem. Så  han kunde bara konstatera att jag skött mina tänder och att jag var välkommen igen i augusti 2011. Puh vad skönt, jag som har tandläkarskräck och alltid fruktar det värsta.
Den tidigare så grå måndagen sprack nu upp i ett härligt solsken och efter avklarat arbete med revisorn bar det av mot stallet och trimning inför kommande tävling - nu ligger vi i startgroparna och jag hoppas att säsongsstarten kommer att gå bra bara vi får till skritten och hans headshaking... ah det ska nog gå bra - hoppas jag.
God köttgryta serverades vid hemkomsten som Per hade lagat och nu är dagen slut. God Natt.


Kramiz

Tjejkväll

Det är just inte mycket glamour i min vardag men ibland händer det. Ikväll ska jag äta god mat och dricka gott vin tillsammans med mina vänner Anna, Maria och Carina. För en gångs skull tänkte jag även ta mer än 1 glas vin så jag har också bokat övernattning - trodde väl aldrig jag skulle slå mig loss så här mycket igen... (ironisk) Jag ser i alla fall fram emot kvällen och rapport och bilder kommer senare. Wild and crazy?



Som ni ser blev somliga av oss sittande framför datorn en del av kvällen, tittandes på hingstar, ev. köpobjekt och gamla resultatlistor från OS i Hongkong - kul va... Vi hade i alla fall mycket trevligt och understundom gick diskussionerna heta - ohoj så det kan vara - många åsikter och synpunkter - men det är roligt när man kan ha sina åsikter.


Sent blev det och mycket vin blev det och när jag vaknade i morse var jag i tron att klockan var 11. Eftersom jag stannade kvar över natten hos Anna fick jag i det närmaste panik eftersom jag skulle till stallet och vanligtvis brukar jag vara på väg vid den tiden. Snabbt upp och i kläderna, ner till köket där en sömndrucken Anna släpade sig fram efter att ha varit ute och rastat Hanni. Kaffe blir bra jag har bråttom blev mitt svar på om jag ville ha frukost. Guuuuud vad tidigt du åker till stallet på helgerna sa Anna och gjorde kaffe till mig. Jag går och lägger mig på soffan - sa hon och gick.
Jag gick efter med mitt kaffe och föreslog att vi kunde titta på morgonnyheterna medans jag drack mitt kaffe varpå Anna tittade på mig och sa att morgonnyheterna började 9. Ja det blir väl bra sa jag och tänkte att då håller de fortfarande på. Men när TV'n kom på var det inga nyheter..... men vad konstigt sa jag - inte då - klockan var ju bara 8.20!!!!!
Här springer man runt som en Duracelkanin i full panik för att man är sen. Jag kan tala om att jag kom i god tid till stallet och en aldeles underbar uteritt i solskenet. Nu kommer tröttheten sakta smygande och jag kommer att avsluta dagen något tidigare än vanligt.
Jag har ingen rutin på tjejmiddagar med vin till sena timmen och dessutom sova borta - det tar på krafterna och i morgon är ju en ny dag som man ska orka med också.

Ha en bra söndag alla kompisar.


Kramiz

Vinterskrud

Torsdag och en fantastisk och solig dag - en dag att njuta av då solen faktiskt värmer - mot en södervägg. Började som vanligt med hundpromenad följt av skottning då gårdagens snöfall byggde ytterligare decimetrar. Frukost nr 2 och sedan förberedelse inför middagen. Arbete och till sist fika med Per som kom hem från stallet där han ridit och tittat på Eva-Karin Oskarssons träning. Tänkte senare idag lägga upp filmen från förra veckans träning och så naturligtvis några bilder från dagens promenad.







Man kan lugnt säga att det räcker med snö nu - inte ens Tazza kommer fram utan gångar på tomten utan att hoppa som en känguru.


Tränar på att göra halt... om och om igen och igen....




Som kuriosa - titta och jämför med inlägget "Mer vinter"



Kramiz

Tiden bara går

Ja tiden går och går och går och inget hinner man med - konstigt nog. Kanske prioriterar jag inte bloggandet som jag borde men det finns ju så mycket annat som också är intressant och som kräver min uppmärksamhet, familjen t ex.

     

Under min frånvaro har promenerandet och tränandet gått sin gilla gång. Kanske blev det för lite promenerande under julhelgen vilket naturligtvis straffat sig med något extra kilo men framför allt så kom min värk i nacke/rygg och höft tillbaka som ett brev på posten. Så går det när man är lat - då får man plocka fram värktabletterna, bita ihop och försöka komma tillbaka på banan igen vilket kan vara nog så stretig, framför allt med tanke på hur mycket snö det kommit sista tiden. Bara idag är snöandet inne på sin 2:a decimeter. Innan jag for till stallet skottade jag undan 1 dec, och nu medans jag sitter här och skriver kommer den 2:a nerfallande - undrans om det inte kommer att komma mer en 1 dec till innan det slutar.
Här är vägarna knappt framkomliga längre, gatorna blir smalare och smalare för varje vecka och att mötas på våran gata är nu i det största omöjligt, bilarna kör fast till höger och vänster och håller man sig inte undan får man puffa och knuffa så svetten lackar vilket jag fick smaka på förra veckan då 3 bilar körde fast inom loppet av 1 timma utanför vårat hus. Mycket motion får man... Vi får till och med skotta gångar på tomten för att Tazza ska kunna ta sig fram på mornar och kvällar för att kunna göra sin toalett - det är lite lustigt att titta när hon är ute för hon syns just inte längre ovanför snöytan när hon går i gångarna.
Träningen med Pjotter har ju också dragit igång efter vintervilan och det går bättre och bättre, första starten för i år blir 6:e mars på hemmaplan med en LB:2 och en LA:3 som jag hoppas går vägen. Känns det bra kanske jag väljer att starta på Fågelbro också där de ska ha en LB:3 och en LA:4.

   

Jag har hunnit med att åka till Norrköping för att hämta häst med Anna. Det gick inte så bra, det blev ingen häst med hem för hon gick inte igenom besiktningen - trist för Anna men en trevlig utflykt blev det i alla fall. Vi får hoppas att den fina hästen svarar på behandligen hon fick så hon kan komma hem till Anna i alla fall.
I måndags gjorde jag så en ny utflykt, denna gången med Erika. Färden gick till Skara och Varnhem för att hämta upp Erikas fölsto som stått där ett par år på lösdrift. Dräktig och grann var hon lilla Spättan och det var knappt man fick runt magjordarna på täcket men det gick tillslut. Henne körde vi sedan ner till Göteborg där hon ska föla i juni hemma hos familjen Rundkrantz.

   

Väl framme och urpackade bjöds vi på en mycket god middag och vin och trevlig samvaro i soffan innan klockan blev läggdags. Nja kanske det var så att inte riktigt alla kunde njuta av kvällen. Erika stackarn åt en Kycklingwrap på McDonalds och blev så magsjuk stackaren att hon fullständigt däckade straxt innan Skövde och fick ligga och vila sig hela vägen till Göteborg. Medan vi andra åt middag fick hon nöja sig med en kopp te som hon gudskelov fick behålla. Till frukosten dagen efter hade hennes livsandar vaknat till igen så lite frukost fick hon i alla fall i sig innan vi lastade nästa häst och styrde kosan hemåt igen. Skönt att få åka på större vägar hem igen för vädret var inte sådär vidare roligt, på nervägen åkte vi 20:an och den var knappt plogad på sina ställen och i en lång uppförsbacke innan Skara hade en långtradare fastnat och kom ingenstans och i kön efter kunde man nettop räkna till 100 långtradare och stackars personbilar inklämda däremellan som inte kom någonstans. Det är inte alltid så bra med 1-filigt och vajerräcken, inte ens plogbilarna tog sig fram till den nödställda långtradaren. Nåväl vi kom i alla fall dit vi skulle både dit och hem och med rätt last och utan problem.
I går var det träning igen för Ninni och känslan var inte bra innan men till slut kom vi igenom stelheten och kom till mycket bra ridning i slutskedet. När vi sedan skulle avsluta kom Siw in med fotograf för att ta bilder på anläggningen var det bara att börja om, hon ville ha actionbilder från träningen till annonsen. Ja man kanske ska köpa, vad tror ni - kan det vara något att satsa på? Kanske om man får bygga sig ett hus på ett bra ställe i direkt anslutning så man kan bo där också.....



Kramiz

RSS 2.0