Vårsol

Solen strålar från en klarblå himmel och på nätterna är det stjärnklart och isande kallt. Alla blommor, buskar och träd fullkomligen exploderar så huvudet börjar värka och näsan rinner - som vanligt den här årstiden. Hästen och jag har nått en ny nivå och det känns som vi kan ligga stadigt där ett tag nu om inget går snett så jag har faktiskt tagit mod till mig och anmält mig till årets första tävling!!! Om några dagar ska jag anmäla mig till en till!!! Den första är på utomhusbana och den andra är inomhus, vi får se hur han beter sig och om hans form håller för tävling och inte bara för träning - det känns verkligen som en utmaning. Det är verkligen tur att det inte är så många (vad jag vet) som läser min blogg för detta är inget jag tänker prata högt om, jag är alldeles för nervös för det.

Tazza då... ja henne lät vi slippa Metacamen för hon bara kräktes och kräktes. I 8 dagar stod vi ut sedan bestämde vi oss för att hon skulle få slippa och nu har kräkningarna upphört och även hennes hälta - så skönt att få sova på nätterna och skönt att hon inte har ont längre.
Påskhelgen har hos oss inte varit särskilt påskig förutom den myckna mängden godis då, fast inte i påskägg. Inga ägg har vi ätit (förutom i dagens carbonara) ingen lax och inget lamm, däremot firade vi påskafton i gassande sol med lite färska jordgubbar och en Dom Perignion 1985 - det kändes inte helt fel kan jag säga. Innan champagnen fixade och donade vi lite i rabatterna och vi köpte en ny clematis som ska få pryda hörnstolpen på framsidan och ytterligare en sorts squash till grönsakslandet.

Idag åt jag lunch tillsammans med Michaela på Systrarna Delselius i gassande solsken och en härlig utsikt över Grisslingefjärden, massor av skvaller, skratt och gott tilltugg -  kan det bli bättre...


Kramiz

Bildkollage

Vintern håller på att släppa taget, dagarna blir längre och längre och när solen är framme och vinden inte blåser så kan det vara riktigt skönt. Skillnaden mellan staden och skärgården är markant just nu med allt kallt vatten som kyler luften medans det inne i stan är ljumt och skönt.


Dagarna är ömsom vin ömsom vatten men man märker att sommaren kommer i alla fall någonstans bortom den lite kyliga våren.
Tazzas tass hoppas jag läker som den ska, hon får numera Metacam och ska äta det 10 dagar till, sedan får vi se hur det går. Röntgenplåtarna är i alla fall skickade till Strömsholm för en andra granskning.

En liten stelfrusen fjäril på stranden i går morse...

och mina potatisar i hinken, de bara växer och växer... de ska jag ha till midsommar.


Kramiz


Ska man skratta eller gråta

Ja... när jag sa ja till detta fick jag för mig att förutsättningarna var helt annorlunda. Av det kan man då dra slutsatsen att man inte ska lita på journalister.
Att de ville fotografera ett tränande ekipage för en artikel om träning och tävling framgår ju knappast av detta elände.
Ja ja... gjort är gjort - suck.

http://arkiv.mitti.se/erez4/online/mitti/varmdo.html


Se så fint han står... det har vi tränat länge på ;))


Kramiz

Vår igen

Nu är våren här, sjöfågeln har kommit tillbaka isen har efter nattens storm försvunnit och kvar är bara öppet hav så lång ögat når. Strandtibasten blommar fåglarna bygger bo för fulla muggar och hästen har äntligen fällt klart sin vinterpäls.

Sander och Elsa

Vårbruket har också kommit igång, i alla fall här på vår gata. Idag satte jag Casablanca, en tidig potatis som ska vara klar till midsommar. En stor svart hink får agera potatisland och platsen blir soligaste söderfönstret. Till det har Douglas varit driftig och satt zuccini, två sorters tomater och paprika, det kommer bli härligt när man sedan får skörda.
   
Hästen är i högform och igår var dom från Mitt i Värmdö och gjorde ett reportage om träning och tävling där jag och Pjotter medverkade - spännande att se vad resultatet blir.
Tazza är inte i högform, hon är i allra högsta grad halt. Någon typ av sträckning i vänster bak, det blir bättre med vila och lugna promenader så vi hoppas att hon är återställd om några dagar igen annars får det bli farbror veterinären.
Idag strålar solen och fåglarna kvittrar, i går kväll och i natt dundrade stormen och strömmen gick för oss som för många andra runt Stockholms området vilket innebar vissa försvårande omständigheter. Men inget ont som inte har något gott med sig - ungdomarna och jag fördrev kvällen fram till läggdax med att spela Fia med knuff.... länge sedan jag skrattade så rått och hjärtligt - tänk vad man får uppleva ibland i alla fall.
Nu är det stallet, fredagshandling och senare förhoppningsvis med el i huset - fredagsmys.

Ha en riktigt skön helg alla vänner.

Kramiz

RSS 2.0