Ingen rosett idag

Tävlingssäsongen har startat. Först ut var på hemmaplan och LB:2. Det blev dock ingen rosett denna gång men skam den som ger sig.



Kramiz

Tar det aldrig slut...

Detta var vad som mötte mig när jag tittade ut från sovrumsfönstret i morse... vad säger man

Kanske kan man tycka att våren borde få komma nu, men nehe då nu ska det vara så här hela veckan om man får tro metereologerna men de har ju haft fel förr.





Lite vackert är det i alla fall trots att isen försöker lägga sig igen och att solen lyser med sin frånvaro. Eva - min promenadkompis blev motvilligt med på bild.

Kramiz


Samma samma

ja, dagarna flyter på i ungefär samma mönster. Torsdagen och fredagen ägnade jag bl a åt nödvändigt ont plus ridning på fredagen.
 
Nödvändigt ont 1 - bus och lek på Stora Sand


Nödvändigt ont 2 - klättring över berget till Lilla Sand


Nödvändigt ont 3 - väntar in Diva, vårt ständiga sällskap


Nödvändigt ont 3 - paus i Kärringviken

På fredagen blev det sjörundan i skritt - samlad skritt. Det gick ungefär så här, skritt - halt - skritt - halt - skritt - övergång samlad trav -skritt - ökad skritt - samlad skritt osv osv - ni vet ungefär hur kul det kan vara men ack så nödvändigt. Inför stundande tävlingssäsong måste framför allt skritten sitta som en smäck för Pjotter han som annars ääälskar att dra fram näsan så fort tygeln blir längre.
Trots att det firats födelsedag här hemma hann jag med att mocka ur hagen - puh - hur många skottkärror som helst blev det - och tungt.
I morgon ska jag trimma igen och en ny stjärna ska få provrida Pjotter för att ev senare ta hand om honom när vi åker till fjällen i April.
Nu låter det som efterrätten blivit färdig så jag ska gå och ta itu med den och den övriga familjen.

Just det - glömde att berätta att Lovisa och jag var och grattade Knappen som numer står i ett litet stall brevid Skaft på hans födelsedag i torsdags. Alla var jätteglada, inte minst de som har Knappen nu. Det ville att Lovisa ska komma regelbundet ut och rida Knappen och hon fick även rida i torsdags. Tror ni lyckan var total...


Knappen i sommarhagen på Säby

Kramiz

...och så kom solen fram igen

Ja - lite nyckfullt kan man ju tycka att vädret är i alla fall - liksom det ska vara i April inte i Mars, men tur var väl det för Pjotter och jag fick en fantastisk uteritt runt Hålludden.
Det spratt i kroppen på Pjotter och han kunde inte hålla sig riktigt i skinnet utan jag var som tvungen att ta tjuren vid hornen och jogga honom samlat, mycket samlat och släppa honom i Hålluddsbacken i full galopp - nästan lite Duken takter tror jag.


Pjotter blickar ut över Baggensfjärden


Sol över Baggensfjärdens istäcke


Sista rycket innan den vilda galoppen

Min envetna förkylning gjorde sig påmind igen väl tillbaka till stallet så jag fick verkligen bita ihop för att orka med resten av sysslorna innan hemfärden.
Nu - ska jag koka te, jag ska ha mjölk och honung i - sist men inte minst - en rejäl skvätt stark Rom sedan blir det godnatt.

Kramiz

Ja se det snöar...

så var det dax igen. Snön vräker ner och flingorna har samma storlek som lovicka vantar, det som började med ösregn slutade i snökaos.
Man får trösta sig med att det i alla fall är plusgrader.



Kramiz

Pjotter

I brist på annat (förutom snor i näsan då) kommer ett par bilder på Pjotters far -

Don Primaire

är inte Pjotter sin far upp i dagen så säg...

och farfar

Donnerhall


Morfar Zandman finns inga bilder på som jag kan hitta och mamma Every verkar också vara en doldis för omvärlden. Länkar till dem alla utom Every finns till höger.

Nu ska jag Nezerila och Iprena, lägga mig på soffan och dricka te och äta färska bullar från Dellan.

Kramiz

Lugna lördag...

Äntligen en lugn dag. Sovmorgon till 9. Lång frukost framför tidningen som Per och Tazza utan undantag hämtar hem varje lördag morgon. Planering av söndagens agenda och sedan vid 12 bar det iväg till Ica, Granngården och Bygg Ole. Åkte naturligtvis dit på att köpa smaksatta saltstenar till Pjotter på Granngården. De var alldeles nyinkomna och eftersom Pjotter är lite sparsmakad när det gäller salt tänkte jag raskt att detta måste vara något som han kommer att gilla så jag köpte... kanske grisen i säcken men stenen med banansmak slickade han i alla fall betydligt mer på när jag presenterade den än jag någonsin sett honom göra med någon annan saltsten - vi får se.
Mockning, höpåsar och borstning. Idag har jag hoppat för Cissi! Ja - Cissi!
Kul som attan faktiskt - och Pjotter - han var i sitt esse... Som ni kanske kommer ihåg lät jag ju honom vila igår... eller hur...
Hur pigg tror ni att han var på en skala. Jag kan bara säga att det var MYCKET häst att rida idag men kul hade vi och efter 1 timma var han så mjuk som en skummgummiboll och helt fantastisk. Han tycker det här med hoppning är mäkta roligt.

Nu är jag åter vid spisens härd och har avnjutit en fantastisk risotto som Lovisa lagat till. Per bjöd på vin till och sedan kavlade vi upp ärmarna och möblerade om i köket. Så här fint blev det...


...nåja det blev bara ett nytt köksbord... och jag ska ta ner julgardinerna...

och nu återstår bara kvällens hyrfilm då vi i vår familj inte är anhängare av melodifestivalen.

Kramiz

Fredagen den 13:e

Nog har dagen gjort skäl för sitt namn alltid. Förkylningen blommade ut som en snödroppe i mars, bilen - som jag skulle transportera massor av kakel i idag - startade inte...
På med batteriladdaren - in i stugvärmen för att få tiden att gå - precis det jag inte ville att den skulle göra när jag nu hade så många saker som skulle klaras av under dagen. 45 min senare - inte ett liv. Förhandling med Per om vad att göra och prioritera. Starta racern (som absolut inte är gjort för att frakta annat än sig själv i) skotta skotta skotta... den har inte varit ute på hela vintern typ.
Full fart till Skuru golv för att hämta något löjligt dyra små "lappar" som måste användas i våtrumshörn, vidare till Kakelspecialisten för att hämta kakel. Vidare till Stureby för att lasta av och byta till Chryslern för nästa vända. Styrde ut mot Länna och Bauhaus, körde runt och körde fel och hittade till slut rätt - allt emedan jag talade med Sara om bråkiga valpar, väder, vind och annat som är viktigt att prata om. Lastade bilen full med klinker (vem f-n behöver workout) och körde vidare mot Höganäshuset för att fylla bilen med ytterligare 11 kartonger kakel.
Mot Stureby igen! Omlastning - denna gång slapp jag bära och kånka själv, tog bara nycklarna till racern igen och styrde kosan mot McDonalds i Årsta för en snabb lunch (14.30) som intogs raskt för att sedan fara vidare mot stallet. Kände när jag kom fram till stallet att Pjotter nog hade varit rysligt duktig den här veckan och därför förtjänade en vilodag så där blev det bara puts och kel efter det att boxen var mockad och höpåsarna gjorda.
När stallet var klart återstod endast ett stop - mataffären. Den klarades av på nolltid och inget som fanns i affären tycktes fånga mitt intresse - bara det allra nödvändigaste fick det bli - jag längtade hem.
Nu - efter en riktigt god pasta med Björndalsk köttfärssås känner jag att fredagen den 13:e lider mot sitt slut. Jag ska gå och spraya näsan så jag kan andas igen, kanske ta en Ipren, slänga mig på soffan och göra fredag.


En liten bild som påminner om det sköna som kommer

På begäran

Har nu kapitulerat inför den gigantiska påtryckning som kommer utifrån om att dokumentera mitt till synes slätstrukna liv på och omkring Ingarö, om inte så mycket i text kanske jag ändå kan åstakomma lite bilder för er att titta på.
Detta är en glimt av vad jag får stå ut med under mina morgonpromenader med Tazza
Detta är en morgonvy som jag så ofta ser på mina morgonpromenader med Tazza t ex. Den är tagen i februari då vi trodde att våren var på väg.


Som ni ser var det ju inte så konstigt att vi trodde det - Eva och jag....


Men men säg den glädje som varar, nåja Tazza tyckte iofs att det var kul i februari..


inte riktigt lika kul när vi nu är inne i månaden mars...

Så där ja, nu har vi startat bloggen, nu får vi se om jag kan fullfölja...

RSS 2.0