Sjukbesök och stallbesök

Häpp, så var hunden bandagerad och med de tråkiga gröna lindorna på funderar jag på att pimpa henne med neonbandage som jag såg att de sålde på Apoteket. Man måste ju göra vardagen lite roligare om hon nu måste gå med detta på i 8 veckor!!
För er som inte hängt med har Tazza fått sk björnfot vänster fram, dvs tåböjaren har töjts ut maximalt så att hennes tass som normalt ska vara "knuten" har kolapsat och är platt som en björntass. För att hjälpa senan på traven att dra ihop sig igen har hon bandagerats efter konstens alla regler och ska så gå i 8 veckor - tur att hon är tålig och fogar sig.

Som om det inte skulle räcka med det så stukade hon 2:a tån på höger bak häromdagen och därför fick även den bandageras och ska så vara även den i 8 veckor + att hon i 10 dagar ska äta Rimadyl för den akuta smärtan. Summan av kardemumman är att det inte blir någon ekorrjakt i den närmsta framtiden för fröken hund men matte och husse är glada för det kunde varit värre med avslitna senor och brutna tår. Nu håller vi tummarna för att det läker som det ska annars får man ta sig ytterligare en funderar på vad man ska göra, operera eller amputera - två alternativ som inte är något vidare attraktivt.

Efter veterinärbesök med hunden blev det liten utflykt till Anneberg och Ninni träningen där Bosse red, det var längesedan jag var och hälsade på och det blev en trevlig stund med småprat om ditt och datt och naturligtvis Bosses träning.

Idag for jag tidigt till Norrköping för att kela med föl, närmare bestämt Carinas för "Bönan" eller Rambler som han egentligen blivit döpt till. Ett riktigt charmtroll som äntligen lät sig klappas och kelas med till Carinas stora glädje efter att ha varit helt ointresserad av mänsklig kontakt ända sedan han föddes. Lilleman som har The Rose (Turban Rose) som moder och Careful som far, förväntas bli en alldeles fantastisk hopphäst som vuxen. Jag håller tummarna för det.

Nu stundar helgen och med det nya äventyr och antagligen ett och annat bus.


Kramiz

Inspirationskväll

I går var jag tillsammans med många vänner på Djursholms Ridskola för att se clinicen med Lussan och Tinne. En helt fantastik kväll med härlig och avspänd stämning och som röd tråd var hästens förutsättning för arbete och vikten av att leka fram de olika momenten och inte tvinga och pressa.

Tinne och "Anton"
Kvällen bjöd på allt från 4-åringar som t ex Hanchen Ressles Fair Play till Tinnes Don Auriello som hon i dag leder världscupen tillsammans med efter deras 3:e placering i Odense. Divertimento var en annan 9-åring som hon visade upp och som snart ska debutera Grand Prix

Hanchen och Fair Play
Eva Ulf som är ridskolechef på Djursholm visade upp ett par av sina hästar och även 2 av ridskolans mer lovande dressyrhästar/ponnyer.
På min näthinna finns just nu bara Anton och Tim, de två aldeles fantastiska hästarna som Tinne hade med sig, enda sättet att jag skulle kunna få Pjotter att komma i närheten av Antons rörelser är väl att sätta på honom trasportskydden...

Jag vill också berätta att jag blivit "Farmorsyster" eller något sån't, det var i och för sig ett tag sedan men i söndags kom Marcus, Daniella och lilla Julia hem till oss och hälsade på. Lilla Julia är ju så söt att man fullständigt smälter.

Pjotter har fått nya skor och det vackra höstvädret håller i sig.
 


Kramiz

Utveckling steg 2

Ja och nu ser det ut så här

Lördag morgon




Snart dax att klippa ner innan den växer genom taket - den har blivit drygt 2.70 hög nu - tur att man har högt i tak.



Kramiz

Utveckling

Och blommorna de växer för varje timme faktiskt och ändrar färg vartefter, kul med en blomma som i går var grön/gul - idag börjar anta en rosa färg.
Torsdag 07:26

Torsdag 14:47

Torsdag 20:45


Och i mitten av denna fantastiska blomma kommer ytterligare en ut som man skymtar "tentaklerna" på.


Fortsättning följer....


Kramiz

Veckans nytt

Lite har hänt sedan sist.

Vår änglatrumpet som vi (läs jag) följt sedan den inhandlades på trädgårdsmässan i våras såg inte ut att vilja blomma alls. I September ändrade den uppfattning och knoppar började spira men den tog god tid på sig, så god tid så att frosten han komma och vi i all hast fick flytta den inomhus för att försöka få en glimt av praktblommorna som utlovats vid inköpet.
Liten knopp blev större och större men hela tiden har färgen varit grön!!!

Men så en dag hade färgen börjat ändra på sig - titta vad fint det här blir sa vi och sedan ramlade knoppen av!!!!

... och nu har den vissnat :((

Men som tur är har vi blombelysning och nu vore det väl själva den om vi inte ska få dom andra knopparna att blomma innan den ska kapas för vintervilan.


När jag åkte till stallet passade jag på att handla på Coop och under tiden jag packade matvarorna i bilen passade en stor flock Sidensvansar på att kalasa av rönnbären som växte på trädet vid min bil. Sällan man ser dom faktiskt så det var kul.


Och i ridhuset höll man frenetiskt på att ordna med det nya underlaget, jag kan knappt bärga mig till i morgon när jag får rida på det.



Kramiz

Redo!!

Nu j....

Inte en vinter till av samma slag som de två föregående, då avgår jag...

För att inte historien ska upprepa sig har vi nu, på vårt vis säkrat att vintern inte ska drabba oss som den gjorde förra året. Kommer eller kommer inte snön - det bryr jag mig inte om för nu har vi i god stil köpt 2 (två) snöslungor.

Kom an nu bara...  he he




Kramiz

Höstmums

En onsdag i månaden kommer mor och far hem till mig medan städerskan gör rent hus hemma hos dem. Idag för första gången på mycket mycket länge gick vi tillsammans ut i skogen för att plocka svamp, men bara mor och jag, far har inte helt lätt längre för att gå annat än på helt plan mark så han fick stanna hemma i soffan och ta en öl.
Eftersom vi på grund av ålder (86) och lite yrsel inte kunde vandra för långt fick det bli en kort avstickare från stigen - men det var rätt avstickare - den gav rejäl utdelning


Soliga skärgårdshälsningar


Kramiz

RSS 2.0