Sjukbesök och stallbesök

Häpp, så var hunden bandagerad och med de tråkiga gröna lindorna på funderar jag på att pimpa henne med neonbandage som jag såg att de sålde på Apoteket. Man måste ju göra vardagen lite roligare om hon nu måste gå med detta på i 8 veckor!!
För er som inte hängt med har Tazza fått sk björnfot vänster fram, dvs tåböjaren har töjts ut maximalt så att hennes tass som normalt ska vara "knuten" har kolapsat och är platt som en björntass. För att hjälpa senan på traven att dra ihop sig igen har hon bandagerats efter konstens alla regler och ska så gå i 8 veckor - tur att hon är tålig och fogar sig.

Som om det inte skulle räcka med det så stukade hon 2:a tån på höger bak häromdagen och därför fick även den bandageras och ska så vara även den i 8 veckor + att hon i 10 dagar ska äta Rimadyl för den akuta smärtan. Summan av kardemumman är att det inte blir någon ekorrjakt i den närmsta framtiden för fröken hund men matte och husse är glada för det kunde varit värre med avslitna senor och brutna tår. Nu håller vi tummarna för att det läker som det ska annars får man ta sig ytterligare en funderar på vad man ska göra, operera eller amputera - två alternativ som inte är något vidare attraktivt.

Efter veterinärbesök med hunden blev det liten utflykt till Anneberg och Ninni träningen där Bosse red, det var längesedan jag var och hälsade på och det blev en trevlig stund med småprat om ditt och datt och naturligtvis Bosses träning.

Idag for jag tidigt till Norrköping för att kela med föl, närmare bestämt Carinas för "Bönan" eller Rambler som han egentligen blivit döpt till. Ett riktigt charmtroll som äntligen lät sig klappas och kelas med till Carinas stora glädje efter att ha varit helt ointresserad av mänsklig kontakt ända sedan han föddes. Lilleman som har The Rose (Turban Rose) som moder och Careful som far, förväntas bli en alldeles fantastisk hopphäst som vuxen. Jag håller tummarna för det.

Nu stundar helgen och med det nya äventyr och antagligen ett och annat bus.


Kramiz

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0