Gott Nytt År

Nu är detta året till ända och ett nytt står bakom hörnet och väntar. Vem vet vad som ska hända - spännande - ställer mig med öppna armar och redo att hämta - allt som komma skall.

Kramiz i massor till er alla!




Nu är glada julen slut slut slut...

Nu är julen över för den här gången och alla har åkt hem till sitt. Alla syskon, mostrar och morbröder kusiner och svärföräldrar satte sig idag i den för helgen inhyrda 9-mannabussen och styrde kosan hemåt. Här snöar det ymnigt och har gjort så hela dagen vilket inte gladde fler än möjligtvis mig, Per och ungdomarna som ju fick stanna hemma, de andra fick en ganska så besvärlig resa hem de dryga 30 milen. Skånegänget stannar nog över natt i Presstorp och man får hoppas på bättre bilåkarväder i morgon när det fortsätter de dryga milen ner till Kristianstad. Tack alla nära och kära för en fantastisk julhelg tillsammans.
Nu har Per och jag gjort stallet, pantat helgens konsumtion av tomburkar, köpt lite lösgodis. Nu ska vi nog bara slänga oss i TV-soffan och coocona med en bra film tillsammans med ungdomarna.


Före avresan till stallet



Hemma igen





Kramiz och god fortsättning

GOD JUL


Härmapa

Kunde inte låta bli att härma Bosse O Bengts blogg och lägga in det här bildspelet från de senaste 2 dagarna hemmavid.



Kramiz

Mer vinter

Ja det verkar verkligen som kung Bore tagit Ingarö i sitt grepp. Snön fortsätter att falla och just nu är det som hos Sara o Palle igår, det kommer på tvären - det blåser ordentligt. Min morgonpromenad känns låångt borta just nu och om sanningen ska fram får den nog anstå till dess att det mojnat något, det var med nöd jag lyckades övertala Tazza att gå ut på tomten för att kissa tidigare i morse.
I alla fall är hon nu rustad för fortsatt väder för vi inhandlade ett nytt vintertäcke eftersom hon av någon oförklarlig anledning fällt all sin vinterpäls och står nästan naken och fryser som en......


Tazza i sitt nya Hurtta täcke i går


Snömissiler


Dagens morgon


Kramiz

God morgon Ingarö

När jag vaknade idag insåg jag att för första gången på länge verkar vädergubbarna på TV få rätt, snön ligger vit över fur och gran, kvicksilvret kryper nedåt och får meteorologerna som dom vill ska vi få runt -15 till torsdagen - vad glad jag är att vi broddade i söndags.


06.20, tyckte det kommit mycket snö



10.15 men mer snö kom det - och fortsätter komma



Kramiz

Bra dag

Idag har varit en väldigt bra dag, inte för att jag gjort något särskilt eller att någon i min familj gjort något särskilt utan bara för att vädret har fått mig att må riktigt bra.
Infunnit sig har julstämningen som jag saknat så länge och i förmiddags sjöng jag solsången tillsammans med alla fåglarna på min promenad.


Per o Tazza på stranden

Senare på eftermiddagen rullade snön in över Ingarö och Gustavsberg. Kanske kanske får man uppleva en härligt kall och vit vinter även i år.

Per på väg hem över stallplan.


Kramiz!

Vintern kom, och gick

Trodde för en kort sekund att vintern äntligen skulle göra sitt intåg... men inte. Med kyla ner till 9 minusgrader, strålande sol och fantastisk rimfrost fick vi i alla fall ett par sköna dagar och Douglas lyckades fånga vårt äppelträd innan det började töa igen.




Kramiz!

Ut ur svampskogen

Nu har ni allt undrat vart jag tagit vägen! Som sagt, idag kom jag ut ur svampskogen tillsammans med några tappra överlevare som levat väl fördolda för omvärlden under löven som ramlat. Eftersom mängden inte är av det överdrivet stora slaget får de - efter att ha torkat upp - sälla sig till de övriga i "torrisarna" i min svampburk.


Trattkantarellerna rensade och upplagda prydligt på fat

I övrigt kan sägas i korthet att träningarna med hästen har varit fantastiska, morgonpromenaderna med hunden likaså. Vi har firat Pers födelsedag och varit på Globen. Trista små olyckor med trasiga lårbensmuskler till följd har också inträffat och i går var första dagen utan krycka. Rumpan värker och benet likaså, likafullt prövade jag att sitta upp igår vilket inte var det absolut lättaste jag gjort. Bedriften att få vänster ben över hästen var en prövning, att sitta grensle med utsträckt ben var heller inte det bästa, men idag går det säkert bättre. Hästen undrade vad jag hade för mig och ville inte allt gå som jag ville, tro det med bara en skänkel. Nä idag ska jag bara skritta ut och inte ha någon annan ambition än att ta mig upp, sitta kvar utan att det för ont och sedan åla mig av igen.

Här kommer lite bilder från veckorna som gått.

Morgonens strandbild från Lilla Sand


23 november på Stora Sand


23 november i Kärringviken


26 november i Kärringviken



Kramiz på er :)

RSS 2.0