Varför håller vi på med hästar

Ja, den frågan ställde sig Bosse häromdagen och vi andra nickade samstämmigt. Det är ju så himla svårt, tidskrävande, dyrt... ja listan kan göras lång, och så har vi dom som dessutom vill tävla i dressyr eller någon annan bedömningsgren. Hoppning är ju i alla fall bara över under eller igenom, river man får man fel klarar man sig är det ingen som bedömmer hur man såg ut när man hoppade.
För att förtydliga för er som inte håller på med hästar och på allvar funderar varför vi gör som vi gör (för vi själva vet trots allt innerst inne) vill jag dela med mig av den här filmen. (Sätt gärna på ljudet!)




Kramiz

Dalarna tur och retur

Minisemester!

I går styrde Per och jag kosan till syster och svåger och deras gård Huggnora 4 i Söderbärke. Det är så skönt att kunna åka iväg på tu man hand och leva vuxenliv och veta att barnen/ungdomarna faktiskt klarar sig alldeles utmärkt utan oss.

Trevlig samvaro, god mat och dryck och äntligen ett besök i stallet för att titta på Annikas nya stjärna "Abbe" Gol Tabac.
Abbe är Nordsvensk och skolad westernhäst, 15 år och fantastiskt snäll och vacker att se på. Abbes kompis Master som är Quarter hälsade vi naturligtvis också på. Han hade faktiskt samma teckning som Justin och Cat O'lena fast i grå variant och utan man :(

Kul att äntligen få se hästen live, dock var han halt så det blev ingen ridning denna gång.

Nu stundar ny vecka och i morgon kommer Malin Collin till Pjotter för att gå igenom honom och justera om något behöver justeras.


Kramiz

Ja se det snöar...

Mmmmm vaknade till snöstorm idag.

Och det snöar fortfarande.

Gick den vanliga promenaden i motvind och när jag kom hem såg jag ut som en snögubbe. Urr, blöt är snön också och det är INTE kul, sommardäck på bilen har jag också och till stallet och affären måste jag åka - livet kan vara bra spännande ibland eller hur.

Den som inte tycker det är så kul just nu är nog Per. Han och hans gäng sitter just nu insnöade på Ramsö resp. båt någonstans på fjärdarna runt Waxholm. När dom skulle åka och hämta virke med båten tappade dom nämligen bort sig i det ymniga snöfallet och körde vilse, dessutom tog batteriet slut i deras mobiltelefon så just nu vet vi inte riktigt var de befinner sig. Jag vet i alla fall var Per befinner sig, och hittar inte grabbarna tillbaka med båten får han nog sitta där ett tag till är jag rädd - läget är inte muntert kan jag säga.

Jag lovar att återkomma med rapport om läget för Per.

Alla är dom ska nu - slutet gott - allting gott.

Veckan som gått har varit brokig som alltid, det har varit kallt och klart, det har regnat och det har blåst.

Vi har gått våra promenader och vi har ridit hästen, arbetat och vilat. Ingen fest och inga trevliga middagar, dock en trevlig lunch med "Torsdagsgruppen" i nybyggt hus och hemlagad trattkantarellsoppa och äppelkaka.

På återseende. PS. Förra året vid ungefär den här tiden såg det ut så här. DS


Kramiz


Sammandrag

Hösten närmar sig med stormsteg.... ja verkligen... det har varit storm här i nära nog 1 vecka, husväggarna har knakat, träd har fallit till marken och blomkrukor och annat löst har trillat i backen. På morgonpromenaderna har man verkligen fått hålla i hatten och de senaste dagarna har man överhuvudtaget inte kunnat gå ända ner för det har blåst så mycket, annat var det i slutet av förra veckan då sjöröken steg från havet och det var så där kallt och knisprigt i luften.


på fjärden stävade familjen Svan mot nya utmaningar.


I stallet har Tazza fått en ny lekkamrat som heter Selma, hon är nästan lika stor som Tazza trots sina blott 5 månader. Hon kommer att bli betydligt mycket större eftersom hon är en boxer/bullmastiff... men hon är söt.


Erika och jag har haft vår årliga äppelskörd och idag kvitterade jag ut hela 42 liter pastöriserad äppelmust på Säby - mums med extra vitamintillskott i flaska.


I lördags var jag hemma hos Michaela och vi skulle ha en Mojito-kväll tillsammans,äta gott och ha kul. Jag kan ju säga att något jobb i baren kommer vi inte att få, det var nog dom vedervärdigaste dringar vi druckit på länge. Det är bara att erkänna att detta med Mojito - det kunde vi inte. Desto godare var maten som Michaela lagade till och tillsammans med en klassiker från systemet blev resten av kvällen strålande.


Innevarande vecka har som sagt blåst bort. Första träningen är avklarad på sidepull, inte helt lätt kan jag säga men jag är nöjd. Kiropraktor är bokad till Pjotter och den 25:e kommer Malin Collin. När det är avklarat ska jag ev. låta honom få en ultraljudsbehandling.
Detta var allt för den här gången gott folk - på återhörande.


Kramiz

RSS 2.0