Lokal tävling

Idag bar det av till Sandö på Värmdö för lokal dressyr i LB och LA. Jag var ju jättenervös som vanligt, massor med fjärilar i magen och nerverna utanpå. Kämpade tappert med att hålla en lagom glättig och avspänd fasad... vet inte om jag lyckades.
Pjotter tyckte inte vi skulle åka någonstans och gjorde sitt bästa för att krångla till lastningen, ser ut som en ulv i fårakläder tycker jag på den här bilden - han skulle INTE gå in men ställa upp sig för kameran kunde han minsann.



Urlastningen gick däremot smärtfritt utan fler än ett missöde vilket snabbt rättades till. Tog det ganska lungt då vi fått besked om att domaren dömde 9 i timmen så ingen ko på isen trodde jag.... det visade sig att de tog 11 i timmen och plötsligt blev det bråttom.



För vår del vart beskedet att det var långt till framridningen först till ett stressmoment men sedan insåg jag att detta ju var riktigt bra för han går ju faktiskt som bäst när han får en riktigt lång framskrittning i varierad miljö, han blir liksom mer avspänd då. Det var värre för Per och Lovisa som fick driva på apostlahästarna och säkert blev både dammiga och svettiga av allt promenerande upp och ner till framridningen.





Framridningen på lite dammig utevolt gick riktigt bra med Pers vägledning och vattenförsörjning.



Lillgubben blev riktigt avslappnad och lösgjord. Vi gjorde våra hittills bästa ritter någonsin med 60.69% i LB och 59,21% i LA där vi tyvärr blev uteslutna för att jag fick härdsmälta och red fel 3 gånger!!!!!! Hur kunde jag!!!! När Pjotter var sååååååå fiiiiiiiiiiin. Skit på mig.
Nåja slutet gott - allting gott - jag är supernöjd med dagens båda ritter. Så det så.

Kramiz

Dagarna går

I ett rasande tempo flyger dagarna förbi. Vad som var en trolig vrickning och en lätt hälta hos Pjotter är nu som bortblåst efter 3 dagars vila - skönt, då kanske tävlingen på lördag blir av i alla fall som planerat.

Under helgen har vi också hunnit med att besöka Kisa och Presstorp för att fira Pers far som blev 75 år den 17 maj. Stort kalas hölls på Hargs Gård med släkt och vänner som spelade sjöng och dansade för och med gratulanten.

 
Lilla Guddotter & Tazza, Peter, Pappa & Födelsedagsbarnet Åke

 
Ungdomarna & jag som hade riktigt roligt!



Sist men inte minst vill jag avsluta med en bild på min hovfotiga guldklimp som håller på att äta sig fet på det frodiga gräset.


Kramiz

Reunion

Dagen igår blev en arbetsdag. Nytt projekt i Hästhagen som skall ordnas, målas och fixas - nytt för mig - inte för Per. Efter avslutad arbetsdag åkte jag till stan och till Josefina på Djurgården där det gamla tjejjänget från Telia skulle mötas och äta middag.


Kerstin, Siv och Tiina funderar över maten.

Guuud vad roligt det är att träffa alla även om några föll bort men så är det det får man räkna med. Vi åt fantastiskt gott och även om vädret kunde varit bättre fick vi en riktigt trevlig kväll tillsammans. Nästa gång ses vi hemma hos mig med lite bad på klipporna och mys i trädgården. Visst har jag vänner - jag bara träffar dem inte så ofta.


Ausrine blev lite överrumplad och Marika var ännu inte kommen till bords.

Idag har det varit promenad med Tazza, akupunktur för mig och omvårdnad av en halt Pjotter... typiskt också


Kramiz


Utflykt

Idag har vi promenerat, målat plank och varit på besök vid den nya ponnyridskolan vid Lemshaga. Innan jag gick hemifrån tittade jag till min senaste planta som växer så det knakar, den svarta jordkatten - uppenbarligen trivs den väldigt bra på vårt verandaräcke i gassande södersol.




Vid Lemshaga passade Eva på att föreviga mig och Pjotter vid utevolten.



F.ö så passade jag på idag att googla lite på Pjotter och jag lyckade hitta 1 look-a-like i Holland http://www.peter-wylde-fanpage.com/horses/pjotter-van-het-zonnehoeve/ och flera resultatlistor från 2005 då vi ännu inte hade köpt honom. Han slog flera av våra bekanta på fingrarna bl a Carina & Accord, Michelle & Nakita och John Hickey. Hoppas han kan börja prestera lika bra i dressyren snart också.

Kramiz

Kungligt besök

Inte mycket händer här på Ingarö. Tazza har fått en ny kompis som hon gillar att ha skoj med, Smilla heter hon och är en blandras Jämthund och ..... (glömt).



Desto mer har det hänt i övriga delar av landet såsom Gustavsberg och Slätmon.

I Gustavsberg fick Pjotter ny hagkompis - en älg bestämde sig för att göra honom sällskap och hoppade helt resolut in i hagen. Pjotter som utav husse är "älgtränad" bekymrade sig inte nämnvärt vilket inte kan sägas om hästarna i hagarna runt omkring som tyckte det var förfärligt läskigt med en älg på så nära håll. När personalen så skulle ta in Pjotter fann älgen för gott att hoppa ut ur hagen och bege sig till skogs.


Cool häst jag har va??

I Slätmon, en liten by i närheten av Kisa var Kungen och Drottningen på besök idag. Min svägerska och barnens kusiner var där och hälsade honom välkommen. Det som kanske är lite kul är att svägerskan är turistchef i Kinda kommun, fint klädd i Sverigedräkten syns alldeles utmärkt på bild tillsammans med min lilla guddotter Wilma med blommor i högsta hugg. Om någon mot förmodan skulle bli nyfiken finns länken till svt's östnytt här nedan.

http://svtplay.se/v/1557903/ostnytt/14_5_18_10


Kramiz

Efterlyst

Till er som har efterlyst en uppdatering med information om helgens tävlingar kan jag bara säga - det gick inte så bra! Vi har fortfarande en bit att gå och den 30:e maj startar vi igen för att återigen försöka överträffa oss själva, denna gång i hela 2 klasser. Skam den som ger sig. De enda bilder från tävlingen är lånade från Bosse & Bengts blogg eftersom min kamera var hemma.

Håll till godo!


Tre kompisar i regnet före start


På framridningen, jag är 2:a från vänster


Antar att detta är precis innan inridning på banan....


Kramiz

Sjukgymnastik

Idag var stora renoveringsdagen, både för mig själv och för Pjotter. Mina nackkotor som stryper cirkulationen till v-armen behövde lite hjälp på traven att lätta upp trycket så jag begav mig till min sjukgymnast för behandling. Det blev stretching manipulation, massage och till sist akupunktur. Wow - jag fick känseln tillbaka i handen och armen, ska tillbaka igen på torsdag. Det ser jag fram emot.
Efter den starten drog jag tillsammans med Tazza vidare till stallet för att göra iordning Pjotter till sin behandling. Helen Theander, Equiterapeft och f.d. distansryttare skulle komma och behandla Pjotter för hans roterade bäcken som blivit värre de sista veckorna.
Helen hittade ingenting i nacken eller i övriga delar, bara i bäckenet - samma problem som han haft sedan han kom till oss. Efter 1 tim behandling med magnettäcke, manipulation, massage och slutligen akupunktur var han redigt trött och kissnödig. Som han njööööt - minst lika mycket som matte - som ser fram emot att sitta upp på sin "nya" häst till tävlingen i helgen.
Ni som har fått akupunktur vet hur otroligt trött man blir av det så nu ska jag gå och lägga mig.


Akupunkturschema från Mingdynastin

Kramiz

Heldag i hästens tecken

Hela dagen har gått åt till dressyr och gamla vänner.



Åkte tidigt ut till Orlången för att heja på Gustavsbergs Ryttarsällskaps lag, Åsa, Maria, Elli och Elisabet som deltog i Dressyrallsvenskan.
Bra dag, bra väder, Åsa kom på 2:a plats i förklassen LA:1. I allsvenskan Div. 2 omg 2 kom Åsa på delad 10:e plats och laget kom på 7:e.


Efter detta var det den egna hästen som skulle ha sitt. En lugn och skön skrittrunda runt hålludden på sidepull så vi  (läs Pjotter) också fick beta en stund av det saftiga gräset.

Ja mina vänner detta var söndagen den 3:e maj det. På återseende.

Kramiz

RSS 2.0