Änglamark


Äntligen vågar man välan tro på att våren har kommit för att stanna även om det fortfarande är kyligt på nätterna. Förra veckan när jag gick lite långsammare hann jag se den här lilla krabaten som är fridlyst och väldigt sällsynt. Den stod helt ensam i dikeskanten utan sällskap av någon annan - nu är den borta... Antagligen pryder den någons köksbord - sorgligt - men man får ändå hoppas att det var någon glad mormor eller farmor som förärades den i all okunskap.

Sällsynta orkidén Adam och Eva

En av trädgårdens vackra blommor

Paradisapeln

brudspirean

Mattes hjärta vänjer in sig inför sommarens gräshagar

Med näsan där han trivs bäst

i gräset...

Jag vill också på att berätta att kryckorna är undanlagda för den här gången, hästen har fått sin andra behandling efter att veterinären tittat på honom och vi båda är på bättringsvägen. Med mycket tur kanske vi kan starta som planerat den 6:e juni i alla fall, den 28:e har jag fått stryka men det återstår att se...


Kramiz

Sjukstuga

Idag fick Pjotter ultraljudsbehandling. Han "kolapsade" i slutet av vår 3-dagars träning förra veckan och nu visade det sig att det bar pga överansträngning.
Efter avslutad behandling sträckte han villigt fram både bak- och framben för att stretcha och en betydligt nöjdare häst gick in i sin box.
Nu får vi inte sitta på honom på minst 3 dagar utan bara tömköra vilket då inte kommer bli det lättaste i alla fall inte för min del för jag har fått nya hjälpmedel för att ta mig fram


mina är inte lika färgglada dock men med mycket skönare handtag.

Jag har kvaddat mitt knä, röntgen visade inget som tur var så jag hoppas att det bara är oviktiga mjukdelar och blödningen i knät som gör så himla ont just nu. Är det inte så blir det magnetröntgen i nästa vecka, men så illa ska det välan inte vara i alla fall.


Kramiz

Testbild

I väntan på inspiration får ni roa er med den här som jag hittade på YouTube, var annars...




Kramiz

Från vår till vinter

Nu är det snabba kast. I morse dalade snöflingor ner i storleksordningen mindre lovikavantar för att slutligen upphöra straxt efter 8. Skönt tyckte jag och antog att detta var ett försenat aprilväder. Ack vad jag bedrog mig, nu snöar det mer än jag kan minnas att det gjort tidigare så här års och dessutom ligger det vita kladdet kvar på marken, det gillar vi inte.

Tänk så sent som i går var jag ute på en tur med hästen runt Hålludden och kunde se att blåsippor, vitsippor, violer och gullvivor trängdes i södersluttningarna mot Baggen och jag suckade förnöjt att nu var det väl ändå vår, tänk 2 maj och gullvivor. Nähä då.

Tur att jag inte hängt undan vinterkläderna ännu.


Kramiz

RSS 2.0