Skördetid

Hösten närmar sig även om temperaturen fortfarande är över 20 grader på dagarna och i går även under natten som var helt tropisk.

Jag har varit iväg med Pjotter och träningstävlat (programridning) och jag slarvade mig igenom en LA:1 i hettan och fick trots det goda omdömen och 57,8%. Efter träningen och trimningen fick jag omdömet att skulle jag gjort som jag gjorde efter min programridning skulle jag fått 10% till - det känns fantastiskt roligt att få höra det av en erfaren domare tillika aktiv tävlande ryttare. Nu känner jag mig lite modigare och gladare.

Per har semester och vi tar det ganska lugnt på dagarna och kvällarna med pyssel i trädgården som främsta aktivitet. Växtåret i år har varit gynnsamt och på gräsmattan frodas champinjonerna i massor, på plommon- och äppelträden hänger grenarna tunga. Till och med på päronträdet har vi fått frukt, dom ska jag lägga in i ingefära och servera till glass till er som kommer och hälsar på.

På verandan har vår paprika och tomatodling nästan antagit djungelliknande proportioner och vi får skörda därefter. Douglas fick en kokbok av Mormor häromdagen med uteslutande "tomatrecept" - kommer att komma väl till pass.

Sist men inte minst har trädgårdslandet på baksidan formligen svämmat över av squash och av dem har Douglas gjort pickles med ingefära, kanel och nejliga - smaskens -


Kramiz

Hundkalas

Torsdagsnöjet bestod av att gå på hundkalas.

Två av Tazza och Bonnys promenadkompisar fyllde 1 år och festbordet dukades upp i ett utsmyckat partytält där tårtor både för de tvåbenta och fyrbenta dukades upp. Alla gästerna tyckte garanterat att detta var en mycket smarrig och lyckad tillställning.


Två som i alla fall hade väldans svårt att slita sig från kakfaten var Tazza och bästisen Elsa, som väntade... och väntade...


Någon prydlig uppställning på alla 10 vovvar från 4 månader - 10 år gick inte att ordna, däremot var det inte något större problem att fånga de flesta mattar när de ivrigt fotograferade sina telningar som hoppade och skuttade på gräsmattan tillsammans med barnen.

Och det bästa av allt - tror jag Bonny och Tazza tyckte - de fick varsin godispåse med hem i bästa barnkalas stil.


Kramiz

Hemma

Direkt från Skåne till Evlinge, ja så blev det i tisdags när jag efter 60 mil mellanlandade hemma med en halv pizza och ett glas mjölk för att genast därefter åka till Evlinge och titta på tisdagsträningen för Ninni. Eftersom jag inte suttit på hästen på en vecka och det faktum att jag just kommit hem avstod jag från att träna. En som inte avstod var bl a Bengt och Aaron


På måndag nästa vecka börjar höstens träning för Ninni igen då vi återgår till vinterförvaringen i Gustavsberg.



Kramiz

Skåne komp

Äntligen. Om än för några få dagar kom vi äntligen iväg till Skåne. Det blir som en komprimerad minisemester och först ut blev Arkelstorp och Bitta, Bengt o Fredrik.
Söndagen tillbringade vi med Palle och Sara, Kalle, Emil, Tara... Athos, CoL, Beso... Doris, Filly, Blackie, Ruf, TivoLee och Chick - har jag glömt någon?
Ett besök i Skåne är inte riktigt fullbordad utan ett besök på Björndalen Farm ;) Alltid lika roligt, alldeles för sällan och för kort men alltid lika förvånande hur det känns att träffa riktigt goda vänner - det känns liksom alltid som det inte gått en dag sedan vi sist sågs - det är härligt.

Samkväm i soffan innan middagen

Lilla Chick intar middagsslurken

Somliga somnar sött efter maten...

... fortsättning följer!

Veckan som gått...

Pjotter tar en powernap mellan starterna på Gripens Sommar Cup i Strängnäs


Erika och jag promenerar hem utmed havet efter vår lunch på Bistro Björkvik


Magda och Maria löser världsproblemen åt mig och Anna på East efter en god middag.


Kramiz

RSS 2.0