Cowboyskoj

Kära vänner, det är med stor glädje som jag nu ber att få presentera följande hattkavalkad som en liten parentes till de som hyser visst agg mot hatt...

Varför kan man helt enkelt inte se ut så här...


Eller så här...


Vill man verkligen att de ska se ut så här...


Eller så här??????


Alla inlägg kommer att passera spamfiltret... denna gång ;) och snälla, får jag fortfarande vara din vän?


Kramiz

Helgen stundar

Fredag och snart helg!

Under veckan som gått har lite gott och blandat hänt, jag har promenerat i solen, jag har promenerat i regnet. Jag har ridit, utforskat och plockat svamp. Det enda jag ångrar är att jag inte badat för det är fortfarande runt 18-20 grader i vattnet.

Tazza badar dock fortfarande och tycker det är riktigt härligt.
I torsdags var jag för första gången tillbaka på Säby och kikade in i den nya matboden.

Mitt på gamla stallplan satt Tudor och när jag ropade på henne kom hon springande i galopp, högt mjauande. Henne blev jag sittande med en god stund innan jag fick slita mig och gå, hoppas hon inte saknar oss i stallet allt för mycket, det kändes faktiskt lite ledsamt.
I butiken handlade jag nyupptagna rödbetor och hemgjort skärgårdssmör från Väddö som ska avnjutas i helgen och fler besök lär det nog bli för det var riktigt trevligt och många smarriga saker fyllde hyllorna.
Om en månad eller så blir det nog premiär att åka till nya musteriet som bygger nytt vägg i vägg och lämna in höstens äppleskörd och få den mustad - det ska blir riktigt gott.

Matkö
Nej nu ska jag ta helg och inleda den med att åka till stallet och bada hästen, ansa manen och ta en fika om någon är hugad.

Morgonens "skörd" några kantareller, en Karl Johan och en smörsopp


Kramiz

Fjäderholmarna

I fredags var det vänvårdardagen... En sån där skön dag som man borde ha oftare med alla sina vänner som man tycker om.


Färden gick till Fjäderholmarna via Nacka Strand tillsammans med Erika, och en stoooor glass intogs direkt vid landstigning. Hemgjord Pipersglass, uppkrupna på en klippa i solskenet. Det var smarrigt det.


Efter det promenerade vi ön runt, Erika tog närbilder (macro) på dagens fångst, och så besökte vi nästan samtliga hantverksbodar på ön bla en träsnidare, för att titta om det fanns något spännande.

Många saker fanns det, somliga till och med fina men några inköp gjordes inte utan vi återgick till utgångspunkten och köpte kaffe och smörgås istället innan båten gick tillbaka till Nacka Strand.


Någon sockerdricka hittade vi inte...

En riktigt bra inledning på helgen blev det i alla fall :)


Kramiz

Finbesök

Sedan jag fick hem min fjärilsbuske från Skåne har den haft många vackra besökare som dock ej dokumenterats - tills nu.
Äntligen fick jag till en bild på en i den långa raden av besökare på vår Buddleja!




Kramiz

Nått nytt?

Näe, inget nytt!

Semestern har kommit till ända, hästen har kommit hem till stallet och jag har börjat skritta igång så sakteliga. Frågade snällt igår om han ville gå på tygeln, det ville han inte... pust. Nu börjar allt om från början ungefär som på våren eller ska vi dra till med ytterligheter som typ "Ground Hog Day"
Gå fint på tygeln, acceptera halvhalten, stå stilla i halten. Jag känner igen det här men det gör tydligen inte Pjotter. Betet och den långa vilan har satt sina spår.
Jag får helt enkelt bita ihop och traggla vidare, bara 5 veckor kvar av igångsättningen.

Igår vart i alla fall en trevlig dag i hästens tecken. Tazza och jag gjorde stallet tillsammans och när vi var klara där åkte vi ner till Anneberg för att träffa Bosse o Bengt och Hanchen. Kul att titta på Bengt när han trimmade och skvallra lite med Bosse och Mona som också kommit dit för att titta på träningen, Tazza kände sig nog mest obekväm bland alla hästar för att inte tala om hundar som hela tiden kretsade kring henne, den enda kopplade hunden i hela stallet. Kan säga att hon för första gångenvar tacksam att få hoppa in i bakluckan på bilen och åka hem. Både matte och hund sov gott, matte trött efter ridningen och lycklig över att ha fått familjen tillbaka och Tazza efter alla påträngande hästar och hundar som hon inte är van vid. Och ja... Per och ungdomarna hade varit i Presstorp på kortvisit sö-må.

Kramiz

Nytt liv i macro

Jag har blivit inspirerad!


Det här är ett axplock av vad som växer i vår trädgård och allt är fotograferat med min telefon i macro :)

Hallonlandet



Päronträdet



Persikoträdet



Chillibusken




..och gänget på Fågelbro mellan träningspassen för Lena Lilja på förmiddagen. (Obs! ej macro!)


Kramiz


"Lilla Rundan"

Etapp 2 på semestern är nu avslutad och det som återstår är endast ett fåtal besök till närliggande vänners gårdar och sommarstugor.
Under 3 dagar tuffade vi runt på den Skånska landsbygden och Halländska också förståss och besökte i ordning Magda på hennes gård i Skummeslöv där hon och maken Magnus bedriver BoB, Skummeslövs Bed & Box ett kanonfint ställe dit man gärna åker ofta, drömmen är att ta hästen med och rida på stranden i höst - kanske det kan bli verklighet snart.

Ledsen Magda o Per att ni ser lite allvarliga ut, när jag satt mig igen blev ni åter lika glada och leende som vanligt

Efter god middag och trevlig kväll, en riktigt god natts sömn och fantastisk frukost begav vi oss till Arkelstorp, N om Kristianstad för att träffa Berit, Bengt o Fredrik, Pers moster, morbror och kusin. Där bjöds som vanligt en fantastisk lunch och mycket trevlig samvaro - dock lite kort kanske denna gången men eftersom vi inte hade lika mycket tid som vanligt till vårt förfogande fick det bli några få men desto trevligare timmar.
   

Vid 18-tiden på söndagen drog vi så vidare till Kivik och Åkarp. Hem till Erika och Christer där de väntade tillsammans med goda vännerna Barbro och Hasse och höggravida sötnosen Elsa som var helt underbar. Som vanligt bjöds på fantastiskt trevligt umgänge och förplägnad och efter en god natts sömn, promenad och frukost med nybakt bröd i trädgården bar det av igen vid lunchtid, denna gång mot Tollarp och Björndalen.



2 veckor kvar till nedkomst

Tillbaka till arbetslägret. Nehej då inte något fick vi göra den här gången.. inte ens salladen som jag blev lovad, den gjorde Ida, det är inte utan att man känner sig lite bortkommen när man bara sitter ner och blir serverad. Hur som helst så var det så himla kul att träffa Palle och Sara igen och min lilla Tara, ja Kalle och Emil i all ära men Tara har nog en speciell plats i mitt hjärta. Snabbtur runt i hagarna och titta på alla nytillskott "live" det var kul och sedan verandan och massor av prat och goooood mat. Tyvärr blev nog besöket lite för kort i min smak men som Sara sa, nu har ju ungdomarna testkört att köra hus och djur själva så vi kan nog komma lite fler gånger och kanske även längre. Vuxenlivet är återerövrat :)


Så var det full fart igen. Tillbaka till Arkelstorp, meka lite element och fika men framförallt hämta upp min vackra fjärilsbuske som jag fått i 50-års present av gänget. Den förpackades efter konstens alla regler och stuvades in i bilen för hemtransport 1.80 hög som den är, det ska bli så roligt att få plantera den och njuta av alla fjärilar som ska komma och äta på den. Tack så jättemycke för den ska ni ha!

Bilden är lånad från plantastic.se, jag ska lägga ut en på min egen buske när den är i jorden

När så klockan närmade sig 19 styrde vi kosan mot Presstorp och Pers föräldrar där sköna bäddade sängar väntade på övernattning. Ett stort glas mjölk och i säng, det var det som blev vid ankomst eftersom timmen blivit ganska sen men som vanligt väntade överdådig frukost när vi vaknade på tisdagen.
Efter frukost vart det shopping i Kisa, mat och kläder - dock inte till mig medans Per sladdade vägen som nära nog runnit bort efter det ihärdiga regnandet. Jag begav mig med kameran ut i skogen så att Åke kunde få se hur det såg ut efter avverkningen eftersom han själv inte kan gå på sitt brutna ben. Ja det blev lite gjort där också och efter en god lunch packades så bilen för sitt slutliga mål - hemma. Gun o Åke hade kokat kräftor åt oss som de skickade med och som vi med god aprit åt av en stund efter hemkost. Det mesta åkte dock in i frysen eftersom Lovisa åkte ner till Vikingstad och inte kunde delta.

"Min trollskog" med sina fantastiska och milslånga traktorvägar (läs ridvägar)

Ja som ni ser hann vi med ganska mycket på ganska kort tid, men vår förhoppning är att nu när barnen inte längre är barn utan ungdomar och tillsynes utan problem klarar av hus och djur ska vi kunna utöka antalet resor till de nära och kära vi har lite längre bort än en dagstripp.

Tack alla våra vänner för den här gången och på snart återseende.


Kramiz


RSS 2.0