Träning

Idag var det träning för Ninni igen, idag var han dock lite irriterad över något och var lite varm höger bak. Tydligen hade de skuttat och sprungit runt i hagarna för en häst kom lös så det var inte bara Pjotter som hade känningar i benen.
Nåväl träningen gick på det hela taget bra men inte så bra som jag hade velat eftersom jag hade finbesök i stallet. Bosse o Bengt kom förbi och tittade och naturligtvis passade jag på att be dom filma min träning.
Resultatet ser ni här.


Kramiz

Vårinspiration

En del har hänt sedan sist. Snön smälter med rekordfart, Per mätte i helgen på gräsmattan - på den södra sidan - och snödjupet där var då 45 cm, idag kan jag säga att drygt hälften återstår att töa bort. Vägen utanför är nästan isfri och tussilagona vid stranden har börjat komma fram i små försiktiga kolonier.
Tazza har tagit sitt första frivilliga bad efter en något vild lek med sina kompisar men jag tror jag väntar några månader till.
Träningen för Ninni går bara bättre och bättre så det känns verkligen som vi är på rätt spår igen och pälsen - ja den drösar av i drivor nu så jag förstår att han är lite lättare i sinnet också Pjotter. Ingen mer träning där vi blir jagade med långpisk - nej tack!
   
Steninge Slott, Stenladugården och löpare inhandlad på densamma
I tisdags påbörjade jag och Erika vår café-turné. Vi har en bok om smultronställen i Stockholm med omnejd vilket innebär allt från Gnestatrakten till Sigtuna och starten gick som sagt igår då vi besökte Steninge slott där vi åt en god lunch, tog en fantastisk promenad i slottsparken och fikade som avslutning. Vi får se vad vädret och öppettiderna visar vad som blir nummer 2.

Skånekartan gjort av äpplen


Företag som anlägger stora trädgårdar...

   
och exempel på compact garden med en vacker fuchsia i mitten

Idag var vi på Trädgårdsmässan i Älvsjö. Helt fantastisk mässa med allt man kan tänka sig i blomsterväg, ett eldorado för folk med gröna fingrar som älskar fröer och lökar, sticklingar och fullvuxna exemplar. Gott om prydnadsföremål var det också. Krukor, kläder, lite möbler och några växthus och paviljonger. Själv lyckades jag köpa hem massor av lavendel och min favoritblomma i ursprungsformat - Änglatrumpet - mörkrosa med dubbla blommor, ingen sån där tjafsig lite sak utan en som kommer att bli mellan 1.20 - 2.40 meter hög där jag kan sitta och dra in doften på kvällarna. Underbart.
 
I morgon ska jag påbörja saneringen av hagen inför våren, det som göms i snö.... ni vet.


Kramiz

Vårregn

Idag hade jag föresatt mig att få sovmorgon till kl 8. Nej då inte alls, Tazza tyckte redan kl 6 att det var dax att sitga upp och började trampa runt runt i sovrummet. Med kudden överhuvudet kämpade jag mig vidare en kort stund innan jag slutligen gav upp och öppnade dörren i hopp om att problemet skulle försvinna...
Jo Tazza gick ut, jag kröp ner i sängen igen fast besluten att sova vidare eller i alla fall ligga i sängen till klockan blev 8 men inte då.  Då klockan blivit 6.30 kräktes hunden för kung och fosterland och det var bara att bita ihop och gå upp och ta rätt på eländet.
Lite surmulen insåg jag att lägga sig i sängen igen var uteslutet utan ner till köket släppa ut hunden för att sedan svepa in sig i en fleecepläd i tv-soffan fick bli det enda vettiga. Där, på soffan, låg jag sedan envist till klockan blev 8 och det var dax att äta frukost, klä på sig och gå ut med hunden.
Nu strålade solen ute och det blev att ta med sig sittunderlag då morgonens sms innehöll meddelande om att kaffe skulle medtagas av Eva.

Härlig promenad blev det, många hundar var det och en fantastisk stund på stranden fick vi med kaffe och massor av sol. Nu kändes morgonens kaos borta fullständigt.
När jag senare på dagen skulle åka till stallet kunde jag konstatera att oj... vad det töade för hela vardagsrumsfönstret var jätteblött. Nä det töade inte, inte pga solen i alla fall för den hade försvunnit och istället vräkte regnet ner utanför och jag stod innanför och såg ut som ett frågetecken. Årets första vårregn, nu ska snön veck.
Dag 3 med repetitionsträning efter onsdagens mönster gick faktiskt bra, dock var nog både matte och häst något trötta i muskler och huvud så det blev bara ett 45 min pass men han var fortfarande så himla duktig och fin.

Dagens middag gjorde Lovisa och jag på resterna av gårdagens pannkakor. Crepes fyllda med kyckling, mango chutney och creme fraishe. Mums fillibabba. Och Sara, när du gör pannkakstårta är det jättesmarrigt med en söt och god banan tillsammans med sylt och glass. Sirapen tar du till en annan pannkaka.


Kramiz

Tjejmys

Vad gör man när båda herrarna i huset åkt iväg, jo man har tjejmys. Då äter vi som vi vill och myser i soffan med tv-spel och snacks.
Så kan man också tillbringa en hittills riktigt lyckad torsdagkväll.

Pannkakor i stora lass, sylt, sirap, banan och glass ack så onyttigt men ack så gott...

PS. Tränade för Ninni igår, vad skulle jag göra utan Ninni, hästen var så fin så fin och idag red jag vidare och förutom att jag aldrig rider lika bra som när jag har Ninnis ögon på mig så var han riktigt kanon idag också. Återstår att se hur han är i morgon. På lördag ska han dock få en lååång skrittrunda som belöning. DS.


Kramiz

Löshoppning

Måndagens aktivitet var löshoppning. Kul och spännande. Nästa vecka ska vi köra en omgång till denna gång med studs dock.





Kramiz

RSS 2.0