Ny stil

Nu har jag sålt bilen och blivit med tvåhjuling istället - det är min nya stil! Bye bye alla törstiga vrålåk - nu känner man ju lukten av koskit och nyslaget hö. (Istället för doften av malkulor i den tomma plånboken)


Så här tänker jag fortsätta att tillbringa sommaren.


Morgonpromenad med både hunden och katten - två flugor i en smäll - tjo!

Gissa vilket håll vi är på väg åt.....

Varför rida och anstränga sig när man kan sitta och ljuga och hitta på roliga saker...



Hej hopp :)


Ny hage



Nu ska det betas. Pjotter och Ragge har flytat till en ny lite mindre hage - men med mycket mer gräs. Idag är det så varmt så det blir ingen ridning på dagen och i kväll ska jag bort så då får han vila, men jag tror inte att det gör så mycket. Misstänker starkt att han kommer vara däst som en nybakad maräng när han kommer in idag.
Idag gör vi just inte många knop. Douglas ligger på verandan i skuggan av parasollet och läser, Lovisa sitter inne och ritar, jag har handlat och gjort stallet. Ska ta mig en kaffe på verandan och njuta av vädret en stund också tror jag.
Ikväll bär det av till Erika och övriga familjen får stanna hemma och grilla. Jag tror bestämt att Palle ska komma på besök, kanske kan vi få honom att göra ett lika fantastiskt framträdande som vi såg på BQC:s blogg för inte så länge sedan.... eller kanske inte.



I morse var det som vanligt hundpromenad tillsammans med Eva och Elsa. Idag blev det mycket bad - Eva bidrog med ett frenetiskt pinnkastande och Tazza simmade villigt ut och hämtade - tack för det Eva. Hon var välmotionerad när vi väl kom hem. Det blev till och med så att vi pausade med godisregn för hundarna och kaffe för mattarna hemma hos Eva.


Kramiz

Kvällspromenad

Nu när Pjotter går på dagbete har man dagarna för sig själv. Hästarna går ute från 07 till 21 och om vädret fortsätter som det är nu blir stallet det sista man gör på dagen.
De ömma musklerna i Pjotters rumpa börjar nu så sakta återgå till det normala. Efter två massagebehandlingar börjar jag så smått med att tömköra honom och ska nog så göra även i morgon innan jag vågar sitta upp och skritta. Känns inte som att jag orkar med en konvalecentsommar till utan skyndar långsamt med igångsättningen. Kvällen var helt fantastisk och det var helt klart svårt att slita hästen från hagen och mig själv upp ur soffan på stallbacken, Evlinge är som gjort att sitta och njuta vid - i alla fall i solsken. Hästen togs i alla fall ur hagen och min rumpa restes upp ur soffan fast i omvänd ordning och Pjotter selades på för en tur vid tömmen.
4 km rask promenad på nya vägar gjorde att när jag kom hem 21.30 somnade ovaggad efter mjölk, macka och dusch.



Kramiz

Lite senare samma dag

Tänkte jag skulle åka hem efter att ha släppt ut Pjotter för att sova en stund till innan förberedelserna inför midsommaraftonen. Konstigt nog dröjde jag mig kvar i stallet för att njuta av morgonen, mocka, göra höpåsar och allt annat som trots allt vad man säger ändå är ganska mysigt att pyssla med.
När jag väl kom hem var det i princip bara att tvätta sig, byta kläder och sätta igång med maten. Inget avancerat - kall inkokt lax med dillmajonäs och färskpotatis.
Straxt efter 13 kom Eva, Jonas, Katarina och Wille med sillen osten och nubben. Vet ni - det var nästan som i ABBA-reklamen, skulle vi sitta inne - eller ute. Det blev ute! Så blev det faktiskt nästan hela kvällen. På något mirakulöst vis regnade det bara så lite att vi faktiskt kunde avnjuta lunchen utomhus. Kaffet tog vi inne tillsammans med sällskapsspel och kladdkaka.





Vi tog hundarna på promenad och hamnade hos Anna o Anders tillsammans med Annas tvillingsyster Kajsa och hennes man Rolf som tyvärr inte blev med på bild. Där drack vi champagne och åt jordgubbar till klockan var nästan 19.30 - även denna gången utomhus.



Promenerade vidare hem till Eva och Jonas där Eva dukade upp bordet och Jonas tände upp grillen och tillredde ett fantastiskt kött som vi åt tillsammans med Evas heta chilismör och sallad. Mums fillibabba. Ungdomarna roade sig på sitt håll, tjejerna med Sims 3 och grabbarna med WoW. Alla mätta nöjda och glada efter en fantastisk spontan och synnerligen trevlig midsommarafton.
Somnade nöjd till vrålet från grannens partaj - det är bara midsommar 1 gång om året.

Kramiz på er alla.

Midsommar

Midsommaraftons morgon 7.30 släptes flocken ihop som ska gå tillsammans hela sommaren. Jag som trodde att det skulle bli kaos hade haft ont i magen hela natten men resultatet av släppet kan ni titta på här.





Kramiz och glad midsommar

Sommarbete

Idag gick flytten från Gustavsberg till Evlinge där Pjotter ska stå tillsammans med Ragge, Mynte, gamla kompisen Nova och Lexus under sommaren. Introduktionen mellan Pjotter och Ragge gick fantastiskt bra - de kom mycket bra överens och det direkt. Dock fick mitt lilla "bokstavsbarn" ett ryck och försökte dra igång varenda häst på Evlinge så han fick gå in och ställa sig i boxen. Klockan hade hunnit bli 19 så han kunde gott gå in och sova i alla fall.

I morgon ska vi släppa ihop Ragge och Pjotter med den övriga flocken i stora dagbeteshagen, tar med filmkameran om jag kommer ihåg, det kan bli roligt att ha det på film.


Pjotter och Ragge



Pjotter i sommarboxen brevid Lexus

Nu tänker i alla fall jag gå och lägga mig för jag är TRÖTT!

Kramiz och glad midsommar på er allihopa!

Sommarlov

Ja nu är det sommarlov för ungdomarna. Per och jag jobbar på som vanligt med våra sysslor och alla försöker hjälpas åt så mycket som möjligt så även vi vuxna ska få känna oss lite lata mellan varven.
Ridningen (träningen) är på slutspurten och det har blivit mycket träning sista tiden. i tisdags och fredags red jag som sagt för Svante och idag var jag på Anneberg och red för Hanchen. På onsdag blir det träning för Ninni som vanligt. Tack och lov för Ninni!!!
Efter att ha utvecklats stadigt framåt och mer eller mindre lagt alla olater åt sidan kom de hastigt tillbaka under träningen i fredags - suck..... 1/2-timme i vänster varv gjorde inte Pjotter lycklig och de gamla ticksen kom tillbaka som ett brev på posten. Idag var dom borta, ända tills jag fastnade med stigbygeln i ridhusportens gångjärn och drämde till Pjotter med skänkeln i ljumsken på grund därav. Han vart skräckslagen och fick omedelbart spel.
Långsamt och tålmodigt arbetade vi bort det igen.
Tänk att så lite kan få så mycket arbete att bli ogjort! Med lite tur behöver jag inte börja om helt från början med honom. Till er ridhusbyggare - fräs in gångjärnen i sargen så man inte fastnar i dem - det är inte roligt.
Bilder blir det inga idag för jag orkar inte leta efter några, det har ändå bara regnat (skyfall) och stormat och det vill väl ingen se.
Som sagt, snart får hästen lite semester med gräshagar och skogsridning. Lite tid att fundera på allt han lärt sig under våren och förtränga alla dåliga saker som hänt sista dagarna.
Snart kommer solen - hoppas jag.

Kramiz

Den som lever får se

Ja nu skiner solen. Lovisa har gått ut 9:an, i morgon slutar Douglas 1:a ring.


Lovisa


"Järnjänget"

Jag har haft ryggskott sedan i onsdags så träningen för Ninni brann inne - jättetrist. Kämpar tappert med att bli bättre i ryggen till i morgon då jag ska träna för Svante igen men går det inte så går det inte. Nästa vecka flyttar vi Pjotter till dagbete på Evlinge tillsammans med Aidas "Ragge" och hoppas att det ska gå bra. Nu ska jag sätta mig i soffan eftersom kontorsstolen inte riktigt är överens med min rygg, jag ska invänta det förfärliga ovädret som SMHI varnar för och säkert kommer jag vakna upp i morgon och allt är som vanligt = inget oväder. Den som lever får se.


Sander övervakar tjejernas lilla lek på stranden

Kramiz

Tisdagsträning

Idag har det varit träning för Svante. Har inte tränat för honom sedan vi hade Duken, kul. Jag körde ett pass idag och ska träna en gång till på fredag och jag hoppas att det ger lite mer kött på benen för framtida ridning och tävling.



Annars har inte så mycket hänt, kan inte komma med så spännande inlägg som Sara (stackars Palle o Eddie). Lovisa går ut 9:an i morgon så Pers föräldrar är hitkomna för att vara med på den högtidliga skolavslutningen. Tänk att jag inte längre kommer att ha några barn på Brunns skola - kommer kännas konstigt när det blir höst och skolstart igen tror jag.

Så idag i sammanfattning, hundpromenad, träning, handla mat, laga middag, ta emot svärföräldrarna, äta kvällsmat, prata, umgås och ha trevligt. Jo föresten, jag bokad övernattning till höstsäsongens första tävling på Helmers Ridcenter i augusti - det ska bli kul.

Kramiz

En blåsig dag

En blåsig dag i hagen...



Han var framriden och klar när det var dax att sitta upp och träna. Behöver jag säga att han gick superbra idag också!

Nu har jag lagt till en film från framridningen på Sandö under "Lokal tävling"


Det var allt för idag.

Kramiz

Efter regn kommer solsken

eller tvärtom... Här står regnet som spön i backen, skönt i och för sig vi behöver regn om gräset ska växa så det blir bra bete. Kanske kunde det vara lite varmare under tiden det regnar bara.

För att inte deppa ihop håller jag mig sysselsatt med att måla måla och måla, rida rida och rida. Ska träna för Ninni i morgon, nästa vecka ska jag träna för Svante 2 dgr, jag ska äta middag på Koloni med några vänner och barnen slutar skolan för det här gången. Det berättar jag om en annan gång.

Här kommer lite soliga bilder från igår.


Pjotter på dagbete


blommorna på verandan

Kramiz

RSS 2.0