1:a advent

Är en smula trött och sliten, ska vintern redan vara här för att stanna?

Veckan som gått har inneburit lite snöande, tillräckligt för att ställa in de flesta resor till stan eftersom plogningen av vägarna här ute inte är de allra bästa. Tyckte nog i förra inlägget att det snöat mycket men ack vad man kan bedra sig, i natt kom det 3 decimeter till.
Hela familjen, inklusive födelsedagsbarnet som under morgonen firats och hyllats fick ge sig ut och skotta. Vänliga plogbilen hjälpte till - att skotta igen infarterna med mäktiga vallar och det var bara att hugga i för kung och fosterland.
Tur för Sara som stannade över natt mellan fredag/lördag att det inte var lördag/söndag. Då hade det blivit arbetsläger för henne. För i fredags var vi på Globen, jag, Bengt, Sara, Bosse, ja många var det och fler mötte vi inne i arenan.
 
Shopping blev det, fast ganska blygsam sådan för mig men de andra handlade desto mer. Bra dag men en tämligen slätstruken och långdragen kvälls show så vi drog oss tillbaka lite tidigare än planerat.

Lyxigt med skjuts hem till dörren blev det också - tack Bosse, Sara stannade som sagt över natt och vi blev sittande och småpratande en stund på nattkröken över en kopp te - trevligt. Lördag morgon blev det lång frukost och sedan iväg till staden och julshopping för Sara och för mig blev det stallet.

Nu ska jag vila upp mig inför nästa pass - det snöar fortfarande mer än mycket - pust.


Kramiz

Snö igen

Ja så var det dax igen, skotta skotta skotta...



Tazza tar det hela med ro, bara bollen är med.

Morgonens promenad var dock ingen höjdare, snön kom på tvären och jag behöver väl inte säga att det blev en mycket kort och mycket snabb promenad.





Burr... nu blir det stugsittning.


Kramiz

Rapport

Ja nu var det ett tag sedan jag rapporterade vad som händer hos oss på Klacknäset. Just nu håller vi på att blåsa bort och jag hoppas verkligen att meteorologernas förutsägelse kommer på skam.


Sjön har stigit så Tazzas favoritklippa ligger helt under vatten pga blåsten.

Under veckan som gått har jag varit och tittat på gamla vännen Eva's nya häst Wilbur Wright som står i träning hos Bruno Degref


Vi har promenerat soliga varma dagar och soliga kalla


   

Förberedelserna är i full gång inför sonens stundande 18-års dag, det är stort.. eller ska man säga - jag är gammal ;-) Hur som hellst ska det bli roligt att få fira hans födelsedag för 18:e gången.

Per har åkt ut på sjön.. inte för att jag gillar det särskilt mycket, speciellt inte i det här vädret men plikten kallar visst. Personligen tycker jag nog att det finns gränser även för plikten men somliga är mer samvetsgranna än andra på gott och ont. Inte ens en brygga fanns kvar när de skulle angör i morse, den hade blåst bort!


Kramiz

RSS 2.0