Middagsekot

Ja idag som sagt... gjorde jag enligt Bosses recept en Laxtårta till allas förtjusning. Tror fan om den blev lika bra som Bosses men tillräckligt god blev den i alla fall tyckte alla som åt med god aptit.



Man tackar och bugar för receptet!

Drack vin till och det var första glaset på 1 vecka, det känns som förkylningen börjar ge med sig - yipppiiiiii



Kramiz

Förkylt... igen

Jaa, Per insjuknade 2 dagar före hemresa och hans förkylning blommade ut för fullt dagen efter ankomst. Ja och vad händer nu när han äntligen visar tecken på att bli bättre - ja då blir jag förkyld :(
Allt det där som man längtade efter att få göra när vi kom hem, typ umgås med vänner, gå på bio, äta ute, åka till Skåne - det får liksom ligga på is ett tag till tyvärr, gissa om det känns frustrerande!
Idag är det i alla fall mulet och normalvarmt så det känns nästan uthärdligt att finnas till men det blir väl inte långvarit kan jag tänka. Satsar nu stort på att bli frisk så vi hinner med något roligt innan det blir dags för oss att börja jobba och för ungdomarna att börja skolan igen.


Fortfarande frisk och pigg på Mallorca

Ikväll ska vi i alla fall försöka lyxa till det lite och grilla vildsvin, och kanske kanske dricka ett glas vin till men ni vet ju hur det är, när man är förkyld smakar det inte riktigt lika bra som annars så vi får se hur det blir med det. Till efterrätt har jag köpt grädde så vi ska äta kärleksmums, vispad grädde med rårörda lingon i strut - mums - ett gammalt barndomsminne som återupplevs. I morgon ska jag försöka göra Laxtårta ála Bosse, får se om jag lyckas lika bra som han, vilket inte är helt troligt.


Kramiz

Vi har lånat Aaron

Men inte Aaron... utan Aaron som förvisso är 8 år men Släthårig Vorsteh hemmahörande på Brevik vars matte och husse har bättre saker för sig dessa ljumma dagar och kvällar.


Sååå då får han bo hos oss ett par dagar men på onsdag kommer hans älskade matte och husse för att hämta hem honom igen, jag tror jag vet en som blir själaglad då!




Matad och rapad... ja så här får ju inte Tazza göra men undantag råder för gäster som är särskilt blyga och ängsliga.


Kramiz


I Sverige igen

Nu har vi återkommit till moder Svea för att avnjuta resterande del av semestern på hemmaplan, eller i alla fall nästan. Någonstans kommer vi med all säkerhet att åka, vi vet inte när eller vart ännu, det återstår att se - först ska vi varva ner efter våra 3 veckor på Mallorca.


3-veckors bokskörd, nu behöver jag inte öppna en bok på 11 månader, kommer antagligen inte hinna heller eller ha ro med läsning för den delen.

Det var skönt att komma hem igen även om vistelsen i Alcudia inte var helt oäven ;). Kom nog inte i säng förrän vid midnatt eftersom mycket skulle fixas innan vi kunde slå oss till ro. Handla mat, äta middag, hämta hunden, hämta katten... Tempot vart ju inte det högsta för värmen här hemma var minst lika tryckande som där vi kom ifrån.

     
Kvällspromenad på stranden och skymningen över bergen. Stranden på Formentor där vi var ett par dagar och höjdpunkten för alla sushi på löpande band - så mycket man orkade med.

Dag 1 hemma (idag) startades i alla fall med morgonpromenad med Tazza tillsammans med Eva o Elsa och avlutades med ett något kallare men fantastiskt skönt morgondopp på lilla sand. Handtvätt i badkaret av det allra nödvändigaste eftersom tvättmaskinen beslutat sig för att ge upp under vår frånvaro. Inhandling skall ske aldelses strax av ätbart material inför kvällens middag, sedan får det bli altanläge med ett glas vin - kanske kommer någon på besök - kanske inte, alla är välkomna.


Kramiz

RSS 2.0