Sommartripp

I en bil på väg norrut tillsammans med Bosse o Bengt tidig tisdagsmorgon. För att unna mig en liten minisemester följde jag med grabbarna när de begav sig till södra norrland för att titta på häst. Kosan styrdes mot Bergåkra straxt nedanför Järvsö där killarna provred och därefter begav vi oss till Bergön där Bengt syster Maj med make Bengt bor.
 
Sigrid Bergåkras yngsta dotter Olivia rider upp hästen till ridhuset.
 
Bengt, ganska nöjd efter 2:a dagens provridning på den ganska stora hästen (1.78)
     
På Bergön utanför Hudiksvall fick vi sova över natt hos Bengts syster i deras oerhört charmiga båthus vid vattnet (Bottenviken). Innan middag gick vi en promenad till Kapellet som byggdes i det gamla fiskeläget och där man på väggarna kunde se både inskriptioner och även text i blyerts och bläck, sorgsna och glada tankar från de människor som genom århundraden vistats i och kring Kapellet. Det kändes väldigt historiskt att få dela alla dessa innersta tankar som människor skrivit ned på väggarna, för sin egen och för andras skull.
Det var en kort men rolig tur, och fantastiskt roligt att få lära känna Bengts syster och svåger som var otroligt gästfria och trevliga.
 
Nu tillbaka till verkligheten igen.
 
 
Kramiz
 
 

Test

Trasslig blogg!!! tråkigt för alla ivriga bloggare, själv har jag just inget att skriva om för tillfället.


Kramiz

Midsommarafton

Härlig dag och kväll tillsammans med Johan och Carina och deras genomtrevliga vänner i Johannesdal med mycket lekar och upptåg. Att vi dessutom vann 5-kampen blev ju som en bonus... för oss i alla fall. Nu kan man ju undra om man blir bjuden nästa år då...
     
 
 
Kramiz

Glad Midsommar

Nu är det midsommar och solen skiner för fulla muggar, lite ledigt får vi efter allt slit som varit.
Många pinnar har det blivit, typ 400 stycken som jag målat om och om igen, men igår la vi sista handen på altanen.
Nu kan sommaren börja.
Gammal vänskap rostar aldrig, nu går dom sällan mer än 2 meter från varandra och äter gärna från samma tuva. Älsklingarna Pjotter och Aaron på sommarkollo hos Åsa på Evlinge.
 
 
Kramiz

Höjdpunkter


Några glimtar från gångna veckors höjdpunkter.


Glad Lovisa efter utspringet, 12 års skola till ända


Elsa och 11 av hennes 12 valpar, lilla Babette som flyttar till Erika på lördag är inte med på bild.


Lotta Lindholms fina föl


Besök i Gensta vid familjen Dengg's gård där Carinas Rambler går på lösdriften tillsammans med andra årshingstar. Rambler är lillkillen i mitten av trion som slickar på saltstenen.

I morgon flyttar vi till sommarkollot på Evlinge med Pjotter där vi brukar husera på somrarna.


Kramiz

RSS 2.0