Ja

Inte har det varit mycket att orda om de senaste dagarna eller ens veckorna. Allt har gått sin gilla gång med undantag av lite huvudvärk, stelhet, illamående, trötthet efter tidsomställningen - mörkret - usch och blä för det. Alltså - inget märkvärdigt. Under påtryckningar från VISSA ska jag väl ändå påpeka att min häst är inne i en fantastisk fas just nu och jag hoppas verkligen att denna fas är permanent och påbyggnadsbar. Var finns kitet att köpa "LA mot Msv", jag bara undrar?? Faktiskt går han mot en stabilitet som många tvivlat på - dock inte jag själv utan jag i min envishet har hela tiden hävdat att skam den som ger sig och inte var det jag som fick skämmas.

Idag har jag som sagt återigen avverkat min onsdagsträning och återigen har vi gått från klarhet till klarhet så både jag och Ninni betraktat hästen lite milt tårögt och tänkt att "fasen också han gör ju faktiskt det man ber honom om, och det utan några överdrivna protester - nästan inga alls faktiskt"

Eftersom det är svårt att hålla i kameran samtidigt som man tränar blir det inga bilder i detta inlägg men det gjorde visst ingenting tyckte VISSA.


Kramiz 

Snö

Ja idag har det verkligen snöat. Ömsom stora lovikavantar, ömsom hällregn - vilket härligt höstväder! Lyckades i alla fall hitta en lucka i molnen efter min tur till stora staden då jag tog ut hästen på en härlig lång galopp. När vi kom tillbaka började vädret om igen.
Ikväll har det regnat/haglat/snöat - uch och fy när det är så här. Det får gärna snöa men då ska det vara kallt så det ligger kvar på marken.


Efter snön kom regnet när vi var på stranden... och solen. Allt på en gång!


Kramiz

Egen must

Idag har jag hämtat vår nypressade äppelmust från Värmdö Musteriet. 3 kassar äpplen förvandlades till 17 liter färsk äppelmust som är pastöriserad och förpackad på glasflaskor, färdig att dricka. Musten är i skrivandes stund fortfarande varm så det dröjer ännu ett tag innan jag kan premiärprova och njuta resultatet av torsdagens fruktplockning hos Erika.


Flaska no 1


Nu regnar det ute och jag är glad att jag inte behöver ge mig ut ur huset förrän i morgon igen, nu ska jag bara mysa, tända lite levande ljus och slänga mig i soffan.


Kramiz

Sista gången för i år

Idag avslutade jag säsongen på Sandö med en LA:3 som jag red precis godkänd på 60,0%. Trodde till en början att förutsättningarna inte var så goda men han trampade på och var till och med lite off om man får uttrycka sig så. Domaren skrev "Harmoniskt och mjukt ridet" - jag är lika nöjd idag som jag var förra helgen. För mig och Pjotter blev det en kanonavslutning för detta året.
Tack alla som stöttat, tjatat, tränat och hejjat på mig - utan er skulle det inte gått så här bra (fast jag är vääääldigt envis också).


Morgondimman lättar och det är -3 när vi åker


Här är (som vanligt) film på ritten. Det tackar jag Per för, min ständiga följeslagare.




Kramiz

Mmmmm äppelmust

Idag var jag hemma hos Erika och plockade äpplen. En fantastisk och solig höstdag som gjord för att vara i trädgården och samla ihop trädens frukter. För 3 veckor sedan öppnade ett musteri här på Ingarö, närmare bestämt vid Enkärret så dit tog jag de tre kassar vi fick ihop innan det var dags för Erika att ge sig iväg till helgens tävlingar.



Erika i äppelplockartagen


Bilden lånad från Värmdö musteris hemsida. Foto: Martin Brolin

Mmmm det blev ca 30 kg frukt vilket borde bli ca 15 liter must när det är färdigt. Jag beställde glasflaskor och pastörisering så att jag får behålla höstens smaker länge länge och kanske bjuda på när ni har vägarna förbi. Jag fick en rundvandring i musteriet och även en provsmakning på årets must som f.ö även kommer att säljas på Coop Värmdö Marknad - den var mycket smarrig - behöver jag säga det.
Roligt litet äventyr så här på kvällskvisten och på söndag ska jag hämta den färdiga drycken och avnjuta densamma -medesamma!


Kramiz

Resultat

Övning ger färdighet säger dom.. jag har i alla fall tragglat och tragglat och tur eller inte, i söndags fick jag resultat.
Trots att vädret var totalt emot oss, det stormade och det ösregnade mest hela tiden innan vi skulle åka till Väsby Ridklubb. Per kom in i stallet blöt och misströstande, han fällde kommentaren "om det regnade skulle du inte tävla", jag var tvungen att fråga Pia om hon trodde att han skämtade jag visste inte själv vad jag skulle tro. Jag frågade om han hade med sig regnkläder och han sa nej, jag skulle ju inte tävla om det regnade. Det var nog det som fick mig att fatta det slutliga beslutet att trots det sketna vädret åka och tävla trots allt.
Tur att jag gjorde. När vi kom fram hade det slutat regna, utevolten gick inte att rida på så vi fick gå in i det lilla ridhuset (med betoning på lilla) och rida fram. Bättre kunde det inte bli. Det lilla och lugna ridhuset fick Pjotter att fokusera på sina uppgifter och det fanns inget som stressade upp honom nämnvärt. Förutsättningarna var super bra faktiskt.
Med några missar, mest från min sida red vi vår LA:3 bättre än vi någonsin gjort och jag blev näst intill tårögd när jag red upp i sista halten och insåg att han inte dampat ur som han brukar (med undantag för första halten då). Alla kompisar på läktaren tjoade och aplåderade - det var fantastiskt. Jag skrapade ihop hela 62,58%.
Med detta i fäskt minne laddar jag för lördagen då jag åker till Sandö och sista tävlingen för i år. Håll tummarna.




Kramiz

Höststorm

Nu har hösten kommit hit. Utanför viner löv och barr förbi med en faslig fart och regnet piskar mot rutorna. Med tanke på att morgondagen ska bli värre enligt metrologerna ser jag inte särskilt fram emot tävlingen jag ska på. Framridningen är utomhus = helt hysterisk häst. Hur jag ska få honom att fokusera i hällregnet är en total gåta men problem är till för att lösas och från att helt säkert vara på det klara med att jag skulle stryka mig tar jag mig nu an denna utmaning.
För att möta denna stress som morgondagen troligtvis kommer att innebära har jag idag bara gjort mysiga saker. Jag sov till 11, åt en låång god frukost i sällskap av Per (som hade ätit åtskilliga timmar tidigare) och sedan gled jag bara runt en stund och funderade över dagens innehåll.
Sedan började jag - skalade 2 kg gråpäron enligt konstens alla regler, kokade dem, lät dem svalna och under tiden kokade jag ingefärslag - mums. När allt var svalt la jag alla päronen i min nyinköpta glasburk och hällde i ingefärslagen. Det blir mums till glass och kaffe när man behöver lite mysfaktor.


 Sedan bakade jag en Key Lime Pie (ni som tittar på Dexter vet vad det är) och jag ser fram emot att smaka av den ikväll när den stått sina 4 timmar i kylskåpet. Jag hoppas den blir lika god som Marias!



Bilderna är lånade från Coop och about-recipes.com

Trevlig helg på er alla


Kramiz

RSS 2.0