God Jul 2010


Fullt ös

Så här kan det vara på morgonpromenaden, aktiviteten är hög för att hålla värmen och snön... ja den är djup till och med för en sån med så långa ben som Tazza.



På eftermiddagen efter att alla ärenden var gjorda red jag ut i snön och fångade den här fantastiska solnedgången, gården bakom stallet kanske inte är så fin men färgerna på himlen var underbara.



Kramiz

Plogbilsföraren

Mörkret har lagt sig och ute snöar det fortfarande, det är helt ofattbart att det inte upphör. Under natten kom det ca 4 decimeter och inget uppehåll är ännu i sikte. Plogbilsförarna för en ojämn kamp för närvarande och fortfarande efter 4 timmar har de ännu inte fått bort all snö som kommit och fortsätter komma.
Per ringde när han åkte till stallet, då var klockan tre på eftermiddagen och det var fortfarande endast 1 körfält plogat på stora vägen och bilar och bussar låg i dikena både här och där.

Titta jag hitade en bil i snöhögen...

Skottning av gångar på baksidan...

Själv har jag hållit mig hemma idag, skottat har jag gjort i 3 timmar och på slutklämmen fick sig även Tazza några gångar i trädgården för att underlätta kvällskissningen vilken har varit lite besvärlig i ett par dagar, snön på gräsmattan når mig nu upp till knäna...
Kärringviken 15 december     
Ja ja, nu står julkakan i ugnen och hjärnan går på högvarv för att försöka klura ut vad jag kan komma undan med till middag utan att behöva anstänga mig alltför mycket, känner mig inte riktigt laddad för matlagning just för tillfället, det är mest soffan som hägrar. Spännande ska det i alla fall bli och se hur mycket snö det är i morgon när det är dax att ut och fara. Plogbilsmannen (den snälla hoppas jag) pratade jag i alla fall med idag och berättade om hans julwhiskey som väntar på honom, jag hoppas att hans leende var mitt kvitto på en mer lättskottad infart resten av vintern.


Kramiz

Wow

Nu har det hänt igen, träning på Anneberg för Birgitt van der Eijken! En helt fantastisk upplevelse - igen för när hon var här på sin premiärträning i november red jag också. Då blev det bara en dag men nu ska jag satsa och rida två dar på raken ??? Hur ska jag orka :)))

Nu ska jag vingla in till soffan och lägga mig ner och ladda inför morgondagen som kommer bli lika rolig men säker mycket jobbigare, men men vad gör väl det om 100 år...


Kramiz

Halo

Idag - en fantastisk uteritt i -10 grader, gnistrande snö och en sol som strålade från en klarblå himmel. Baggensfjärden är fortfarande frusen och några har till och med lyckats med bedriften att pröva på isarna och plurrat, dock inte på Baggen utan på Återvallsjön.

På min tur utmed Baggen började jag se ett konstigt ljussken men det var inte förrän jag kommit förbi Klubbudden och kommit till Maggans beteshage vid Farstaviken som jag häpet stannade för att beskåda fenomenet Halo.

Har läst på SvD att detta fenomen uppkommer ibland och just nu i Stockholm när vattnet inte riktigt frusit och iskristallet bildas i den kalla luften. Vår sol får en Halo.

Som sagt en fantastisk upplevelse.



Kramiz

Kallt

Så, nu har Kung Bore tagit greppet om Värmdö och Ingarö. Hela Baggensfjärden har frusit - kan inte påminna mig när det var helt fruset där redan första veckan i december. Även alla vikar ute hos oss på Nämndöfjärden var frusna i morse och det var så när som Tazza fick sig ett vinterbad när hon skulle sätta efter en svan som låg och guppade i sjöröken, när det slant på isen tog hon sitt förnuft till fånga och saktade in och återvände till stranden. Puh - trodde ett tag att jag också skulle få bada.

I går hade vi ganska kallt, så kallt att våra hästar inte fick gå ut för risken var för stor att vattnet i stallarna skulle frysa, det var bara +2 grader inomhus trots 15 varma hästar - burrrrrr men idag fick dom det för idag var det bara -14 på morgonen. När vädret slår om så markant som det gjorde idag från isande kallt till lite varmare så blir träden och buskarna alldeles luddiga av rimfrost och allt får som ett trolskt skimmer över sig. Det är otroligt att det finns så många nyanser av vitt o grått, man blir helt betagen.

Idag var det även tandläkarbesök för Pjotters del för att kontrollera att såren i munnen läkt som de skulle och att han kommer igång och tuggar som han ska igen. Såren hade läkt på ena sidan men ett liiiitet sår fanns kvar på vänster, tandläkaren fick slipa upp lite nya skåror i tänderna för att underlätta korrigeringen av tuggfunktionen. Hon var nöjd med att han såg så fin ut men rekomenderade att vi kollar honom i alla fall 2 ggr per år i fortsättningen.
Nästa vecka är det återbesök av kiropraktorn för att kolla att allt funkar som det ska i den övriga kroppen och förhoppningsvis är det inget där heller att bråka om för han känns fantastiskt fin just nu - tack och lov. Till och med magen är precis som den ska nu.... äntligen. Tänk vad lite havre och massor av Luzern Mix kan göra.

Hoppas att ni alla har det bra vad ni än gör, nu ska jag kura ihop mig och invänta snön som ska vara på väg åt vårt håll - urrr... och så ska jag äntligen sätta på vinterdäcken på transporten också.


Kramiz

RSS 2.0