Nu blommar det

Tänk att vi i 20 år slitit för att få våra växter att trivas hos oss men ändå har det mesta fört en tynande tillvaro i den snåla sanden runt vårt hus. Många vackra Clematis och Kaprifol har vi planterat och varje år dör de bort med hjälp av rådjuren eller torkan och näringsfattig sandblandad jord. Rosor har vi också försökt oss på till rådjurens stora glädje och vår stora sorg, tulpaner satte vi bara första året.
Därför är det nu extra roligt att så här på våren titta i trädgården när alla träden står i blom (de som inte rådjuren äter) och då i år särskilt vårt päronträd som man lite undrar om det ska kasta in handduken till hösten eftersom den satt extremt mycket blommor i år.

Fler glädjande nyheter i trädgården är att vi fått en aldeles fantastiskt vacker och alldeles självsådd Kaprifol som spirar upp genom Rhododendronsnåret, och vid garagenedfarten visade sig en söt Alpclematis med några blyga blommor, även den självsådd. (Jag kan inte ens påminna mig att vi någon gång haft en vit Clematis)

Ser fram emot att få se dessa betydligt härdigare sorter blomstra under sommaren eftersom de nu bestämt sig för att slå rot i vår trädgård på egen hand.


Kramiz

Kommentarer
Postat av: Bosse

Herregud - två inlägg? Vad har hänt? ;) Jättefina bilder och härligt med alla blommer nu!

2012-05-26 @ 18:35:00
URL: http://stallbochb.blogg.se/nyblogg

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0