Sommartripp

I en bil på väg norrut tillsammans med Bosse o Bengt tidig tisdagsmorgon. För att unna mig en liten minisemester följde jag med grabbarna när de begav sig till södra norrland för att titta på häst. Kosan styrdes mot Bergåkra straxt nedanför Järvsö där killarna provred och därefter begav vi oss till Bergön där Bengt syster Maj med make Bengt bor.
 
Sigrid Bergåkras yngsta dotter Olivia rider upp hästen till ridhuset.
 
Bengt, ganska nöjd efter 2:a dagens provridning på den ganska stora hästen (1.78)
     
På Bergön utanför Hudiksvall fick vi sova över natt hos Bengts syster i deras oerhört charmiga båthus vid vattnet (Bottenviken). Innan middag gick vi en promenad till Kapellet som byggdes i det gamla fiskeläget och där man på väggarna kunde se både inskriptioner och även text i blyerts och bläck, sorgsna och glada tankar från de människor som genom århundraden vistats i och kring Kapellet. Det kändes väldigt historiskt att få dela alla dessa innersta tankar som människor skrivit ned på väggarna, för sin egen och för andras skull.
Det var en kort men rolig tur, och fantastiskt roligt att få lära känna Bengts syster och svåger som var otroligt gästfria och trevliga.
 
Nu tillbaka till verkligheten igen.
 
 
Kramiz
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0