Gott o blandat

Veckan som varit har innehållit en mångfald av saker. Arbete, avslutande arbeten och då pratar jag målning av diverse saker som kablar, murar, spaljeer och grunder mm mm.


Det har varit fantastiska promenader i olika väder..


och lata stunder på verandan i gassande sensommarsol medans andra har varit mer sysselsatta


Veckan avrundades med en fantastisk middag på Säby Säteri med anledning av Mors 85 års dag. Finfin meny med saltbakade rödbetor från Kalvsviks gård med en saint Maure ost rullad i aska gjord på halm tillsammans med rostad brioche, en gudomlig bakad Hälleflundra med kronärtskockor, oliver och bondbönor tillsammans med provecalsk potatispuré och musselskum och till dessert en äppelterrin på äpplen från Säby med friterad munk och kolaglass. Behöver väl inte säga att vinet till var lika smarrigt, en vit Ochoa Viura Chardonnay från Navarra till för och huvudrätt och till desserten blev det ett lagom sött Muscat som jag glömt vad det hette. Bra grund inför veckan som är nu.
 
Syskon och äkta hälfter, moster o morbror och så bästa vännerna.

Annars har den här veckan inneburit källarjobb... och idag tankläkarbesök - för hästen. Susanna Staaf kom för att syna Pjotter i munnen för att se om hans idéer om att stå på bakbenen, inte ta stöd i vänstertygeln och huvudskakningar kan ha med munnen att göra - och se den kan det - till viss del i alla fall. Det är nog inte hela sanningen men Susanna hittade i alla fall två fula sår i gommen till följd av förvänd tuggomvridning. De vassa kanterna slipades omsorgsfullt ner med tandläkarborr och de refflor i tänderna som ska vara småvågiga men var storvågiga fixades också till innan hon lackade tänderna med något som luktade som skumbanan. Detta ska nu göra så att han förhoppningsvis kan börja tugga korrekt och därigenom slipa tänderna som han ska så inga vassa kanter bildar igen. För säkerhets skull bokade vi en återbesökstid i december för att följa upp att såren läker och att tänderna håller sig i skick som de ska vara. Nu får vi bara rida på sidepull i 14 dagar och därefter helst på rakt bett så mycket som möjligt. Passade på att be Susanna titta på det 3-delade Bomber bit jag lånat och ridit på de senaste 3 dagarna och hon tyckte att det passade honom finfint och större bett än sådär fick jag absolut inte ha och högre upp i munnen skulle det heller inte ligga. Skönt att äntligen hittat ett bett som funkar :) inga rynkor i mungipan här inte...


Så nu blir nästa steg att kalla in kiropraktorn för att se huruvida han har några låsningar som gör att han inte kan röra sig som han ska och när det är klart hoppas jag att vi är på banan igen. Over and out, halv 8 hos mig har börjat och det vill jag inte missa.

PS. Har hittat en vintergrön kaprifol som jag är lite sugen på att plantera, kanske något för er andra trädgårdsentusiaster DS.
 


Kramiz


Kommentarer
Postat av: Bosse

Tänk vilken skillnad en RIKTIGT tandläkare kan göra ;) Man lär så länge man lever!



Kram Bosse

2010-09-29 @ 20:09:09
URL: http://stallbochb.blogg.se/nyblogg
Postat av: Sara P

Vad fint ni har!

2010-09-29 @ 22:07:14
URL: http://www.bjorndalen.se
Postat av: Angelika

hm nej, grillhörnan tillhör en kund. Det är Per som byggt och jag som målat :)

2010-09-30 @ 07:45:37
URL: http://tazza.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0