Kollobesök

Åkte till Högsjön Gård för att titta på var Pjotter ska gå på sommarbete, prata lite med Lotta Lund och se oss om rent allmänt.
Det var en lång resa på krokiga och gropiga vägar utmed små sjöar med bävrar i och stora skogar. I några hagar gick Highland Catle och i ytterligare några små shetlandsponnyer. Där - på Högsjön Gård finns lite allt möjligt. Där var dräktiga ston, ett litet föl, stora hagar med 2-åringar och i ytterligare en hage med 1-åringar.
   
Lilla fölis och stolta pappa Tornesch

Där fanns varmblod, halvblod kanske till och med fullblod?? och en snygg 1-årig Frieser. Åringarna var helt tossiga och röjde runt mest hela tiden och det var inte utan att man fick lite ont i magen när man såg vilka farter de kom upp i, alla hopp och skutt och några rejäla vurpor.

     
Fölston till vänster och åringar till höger och del av hagen som Pjotter ska gå i.

Nu ska ju inte Pjotter gå tillsammans med några sådana vildbasare utan han ska dela hage med Cassini, gamla boxkompisen från Gustavsberg så förhoppningsvis kommer det att gå mycket lugnare tillväga, mycket lugnare!

Hagen de kommer gå i är väl tilltagen, den är 2,5 ha så det borde mer än väl räcka till för deras 6 veckors vistelse tillsammans. I hagen fanns även en stor ligghall med halm där de kan tillbringa regniga eller myggiga dagar för på kvällarna går de in i stallet för att sova. Stalldelen där de ska stå var ljus och luftig med lagon stora boxar (de ska ju bara tillbringa natten där) med öppningsbara galler så de kan hänga ut med huvudet om de vill och kika runt. Familjen svala byggde bo på takbjälkarna ovanför och det var ett fasligt hallå när de for ut och in genom dörrarna.


Nattkvarteret

Länge länge var vi där och promenerade runt, pratade med hästarna och det lilla fölet som inom några veckor kommer att ha 2 kompisar att leka med om allt går som det ska. Lotta blev vi stående med länge länge, en mycket trevlig tjej som både Per och jag kännde vi kunde ha stort förtroende till. Kompetent, ödmjuk, öppen, glad, jordnära - helt enkelt jättetrevlig.

Det känns skönt att Pjotter ska tillbringa sin sommar i henns vård - han kommer inte att kunna ha det bättre - det är jag övertygad om nu.


Kramiz

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0