Och dagarna går

Sömstick och stelhet är vad de senaste dagarna handlat om.... Efter alla sorger med avdragna skor, lyckan att få dom påslagna igen och slutligen den totala lyckan över att äntligen få åka till hovslagaren för att få nya skor runt om av ett riktigt proffs.
Dag 2 efter skoning - blockhalt!!!!
Ringa hovslagaren som turligt nog skulle tillbaka till smedjan på torsdagen, bestämde tid och åkte dit. Sömstick! Aj aj aj... sömmen drogs ur och trycket lättade och i skrivandes stund kan hästen faktiskt gå riktigt ordentligt på sin ömma fot. Hovis var så ledsen för det inträffade men han hade ett tufft jobb att sko hans trasiga fötter när jag kom in, det var inte mycket kvar av dom så det var inte alldeles förvånande att det var tajt för sömmarna och att det blev som det blev. Nåja allt verkar nu vara frid och fröjd för alla utom Pjotter som inte får gå ut tack vare att det regnar och att han har gips på hoven. Kära hovslagare ringde idag för att kolla upp "sjuklingen" så att allt gick åt rätt håll - han är bra omtänksam i alla fall :)
I morgon eftermiddag får nog Pjotter gå ut i hagen tillsammans med de andra för då har gipset suttit 2 dygn som jag hoppas räcker för att såret ska läka i hoven, sedan blir det till att skölja och rensa noggrant varje dag framöver. Kanske kanske kan jag åka och träna som planerat på tisdag och sedan vara med på tor - söndkurser för Ninni på Fågelbro. Hur tävlingen kommer att avlöpa efter denna något knapphändiga intrimmning får väl framtiden utvisa.

Kramiz

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0