Våååår

Nu är det vår, vitsipporna blommar

och jag har ordnat med ny frisyr, eller ska jag säga - Helene har ordnat med ny frisyr åt mig. Tack Helene, du gör alltid ett fantastiskt arbete.


Temperaturen låg på +18 idag och jag tror att de allra flesta njöt av vårvärmen. En som inte gjorde det var Richard, vår hovslagare som svettades i smedjan. Han fick komma ut en stund för att visitera Pjotter som jag tycker har uppfört sig lite skumt de senaste dagarna så för att undanröja ev blånaglar eller hovbölder fick som sagt Richard gå igenom fötterna på honom. Ingen puls, ingen ömhet och ingen värme. På löprundan kunde ingen hälta ses, däremot var han väldigt strängig i muskulaturen kring knän och höft. Förhoppningsvis kan det då vara träningsvärk som han lider av så vi avvaktar lite till innan vi ringer till Ingela. Det blir nog bra ska jag se.....


Kramiz

Lite av varje

Värmen börjar så smått komma men snön hänger envist kvar. Enligt bondepraktikan skulle det ligga snö kvar till maj och det ser ut att kunna bli sanning för den är seglivad som bara tusan här hos oss i alla fall.



Det snöade häromdagen, snön kom från Skåne för det såg jag på Saras blogg...



En fasan låg död på stranden, den hade säkert frusit ihjäl, och i jakten på det mumsigt doftande kadavret premiärbadade Elsa även om det såg väldigt kallt ut - men vad gör man inte för ett skrovmål.



Kräken på 4 ben och pälsen full av fästingar (ni vet nog vilka jag menar) tog sig friheten att spatsera upp på vår veranda och sätta i sig mina fina penséer som jag fick i 50-års present så nu får dom ta nya tag och växa upp på nytt igen - inte så roligt.



Men helgen vart i alla fall riktigt bra, Per och jag gjorde utflykt till Ryttarstadion och tittade på när Bengt gjorde en fantastisk ritt, tog hem en 4:e placering individuellt och en 1:a plats för laget Djurgården. Tyvärr var det för mörkt och min lins tydligen ganska smutsig så det blev bara en bild på Bengts 1:a supporter Bosse som koncentrerat filmade hela ritten.



Slutligen för att återknyta till inledningen, vad tror ni, kommer snön ha tinat bort till 1:a maj?

 


Kramiz



X-rated

Så var man fotad då. Vad ska man säga... kan inte påstå att man är så värst rakryggad. Väntar med spänning på utlåtandet från proffsen.


Titta och begrunda..


Kramiz

Ridning och ryggar

Ja nu har jag i alla fall tagit tjuren vid hornen och börjat den mödosamma vägen till att utreda min rygg. Efter åratal av ryggsmärtor ska den nu röntgas och examineras. Sista veckorna har varit plågsamma och egentligen har jag bara varit smärtfri så länge jag stjälpt i mig mina värktabletter vilket inte alltid är så himla roligt. Stundtals känner man sig ju som en hel kemikaliefabrik, snacka om kontaminerad. Haha - mig kan dom inte göra korv av i alla fall.

Har fått en ny medicin till mitt redan välfylda smärtapotek, Brufen Retard heter den och används vid reumatism och ledförslitningar... hmm och även om risken är liten (enligt fass) så föreligger risk för stroke eller hjärtinfarkt vid för lång tids användning. Kul medicin va!
Men i morgon ska jag röntga min rygg och så får vi se vad dom hittar. Kanske får jag nöja mig med läktarridning den närmaste framtiden?  Förhoppningsvis kan dom hjälpa mig och åtgärda felet om dom nu hittar reservdelar eftersom man vid det här laget har hunnit bli lite till åren - hehe.



Kramiz 

Träningsdag - Bröllopsdag

Söndag och träning för KG Svensson på Anneberg, jag tycker att det är så roligt. När man dessutom för en gångs skull inte bara får beröm för att hästen går bra utan för att man själv rider fan så bra, ja då blir det extra roligt. Egot fick sig en riktigt boost idag - det tackar man för.


Hmmm förlåt Bosse, nu lånar jag en bild av dig igen... hoppas det är ok

Med glatt humör åkte jag hem efter avslutad träning för att fortsätta dagen med att fira Pers och min 18-åriga bröllopsdag eller "Satinbröllop" som man också kan kalla det, uj uj vad tiden går... visst kan livet vara härligt ibland.


Kramiz

Passage

Idag strålar solen och jag leeeer stort och brett. Träningen har varit toppen och gick så bra att vi även började träna på passage vilket vi klarade med bravur. Pjotter har en naturlig fallenhet för att korta sig så när jag väl fick kläm på det hela gick det riktigt bra, känslan är fantastisk och det lovar gott inför helgens träning för KG Svensson och den annalkande tävlingen på Ryttarstadion där vi ska rida en LA:4.

Text lånad från Wikipedia
"Passage är inom ridsport en rörelse inom dressyr, som räknas till den högre skolan av klassisk dressyr. Passage skiljer sig från trav genom att hästen lyfter benen diagonalt sett en längre tid än i övriga typer av trav. Hästens rörelser under passage liknar dem under piaff."


Filmen lånad från YouTube

PS. För er som inte vet eller ser så är det Briar och Jan Brink som rider i filmen. DS

I morgon ska jag rida vidare på dagens våg av lycka.


Kramiz


Watching the days go bye

Ja dagarna de går och det går utan att det egentligen händer tillräckligt mycket för att fylla upp ett helt inlägg men nu har jag skrapat ihop lite material igen.

Våren är här nu det vet jag för vår egen Thai i Brunn har öppnat igen efter vintern, ett efterlängtat tillskott i middagsfaunan.


Pjotter har "vispat" lite för mycket med vänster bakben på sista tiden och därför beslöt jag hastigt att han skulle få lite massage idag, Maria kom till stallet och gjorde underverk - som vanligt.

Veckans större händelse, Gissa... vem som klättrade upp i tallen igår?... Per på väg upp för att hämta.. nu ikväll.


Lite övertalning krävdes för att få med sig lilla kräket ner igen.


I husses famn, säkert på väg ner igen - för den här gången.

Jag kan inte nog säga vad nöjd jag känner mig att lilla kissen ska bo hos Michaela i hennes lägenhet under tiden vi är på Mallorca.

Skavsår

Hmmmm nu har jag nog fått skavsår, både i knävecken och på fotknölarna. Idag slog jag äntligen till och köpte mina hett efterlängtade ridstövlar, Königs Grandgester.



Har nu vandrat runt i huset ett par timmar för att påbörja den smärtsamma intrimningen av de stela men granna stövlarna.
Jag ser verkligen fram emot när jag får sitta upp och rida i dem - det ska bli en sann glädje - eller blodbad... jag hoppas på det förstnämnda.


Kramiz

Idag

Idag började och slutade bra.

Solen sken - fantastiskt. Jag hade bestämt att åka med ungdomarna och ordna med nya pass åt dem. Tackade nej till att åka till stan med Erika och köpa mig ett par nya ridstövlar som jag så hett önskat. 1 timme gick sedan sket det sig med att åka till Polisen och ordna pass, mina barn har nog satt en ära i att bara göra tvärtemot vad den andre vill så också idag. Arg och frustrerad ringer jag Erika för att höra om vi i alla fall kunde åka till stan, och jag ringde, och jag ringde, och jag ringde... inget svar. Nähä inte ska saker bli som jag vill inte. Beslöt att åka till stallet och i alla fall rida ut i solskenet men först skulle jag mellanlanda hos Mor och Far för en lite pratstund. Efter 20 minuter åkte jag därifrån 400 kronor fattigare - lapplisorna hade upptäckt att jag inte betalt mina 5 kr.

Ut i solen kom jag i alla fall och skönt var det också - jätteskönt.

Och vilka hade tittat fram i södersluttningarna på Hålludden om inte familjen blåsippa - nu ska det väl ändå vara vår!




Kramiz

1:a grilldagen och säsongens i särklass sämsta ritt

I går drog jag fram grillen, dammade av den och preppade den för middag. Tänk vilken härlig känsla att få stå på verandan i t-shirt och solen värmer och det luktar nygrillat - härligt. Trädgården fick sig en rejäl upprensning efter Tazzas alla vintertoaletter så man kan gå riskfritt även om snön fortfarande ligger djup på de allra flesta ställen.


Tazza fick besök av sin sommarkompis Smilla som var ute på påsklov och vi gjorde upp planer för deras vistelse här hos oss när vi åker på semester i sommar.

Idag har vi varit på långpromenad i solskenet eller det matta solskenet kanske man ska säga eftersom målnflaken sköljer in i vågor och skvallrar om regn och snö till morgondagens tävling... inte så roligt kanske.
Nu efter avslutad lunch ska jag bege mig till stallet och trimma både ridning och häst inför morgondagen och allt vad det innebär.

Yippie, det vita helvetet från ovan vräker ner - kommer bli en super trevlig dag i Vällingby, vilken himla tur att jag inte gjorde som jag först tänkte utan behöll vinterdäcken på. Blääää.
Dagen började inte bra... stallet var låst när jag kom dit 06.30! Ändå hade jag annonserat till samtliga ansvariga att jag hade en förhoppning om att åka kl 07. Ingen hade talat om för mig att "någon" inte tänkte komma till stallet förrän 07.10 och öppna. Tror ni jag var stressad så var det bara förnamnet och det var väl därför som resten av dagen bara var koma... Fulla farten till Vällingby i !SNÖSTORM!! och liksom för att tagga ner mig själv blev det väl så att jag red i totalt undertempo. Själv tyckte jag att jag i alla fall gjorde en del saker bra men efter att ha tittat på filmen måste jag säga att det var ett under att domaren öht gav mig 56,77%. Jag brukar ha bra koll på mina ritter men det här var i särklass sämsta hittills och jag märkte ingenting.... hur avtrubbad kan man egentligen vara? Mina trogna vänner hejjade och tyckte jag var jätteduktig??? På vadå... kolla filmen och säg själv - har ni någonsin sett en häst med sämre bjudning - skulle vara en gunghäst då...



Nu siktar vi på nästa tävling på Ryttis den 8 maj, kanske det kan gå bättre då.


Kramiz


Kramiz

Mysdag

Åh idag fick jag sovmorgon till 9. Skööönt tycker jag och dessutom var det finfint väder ute så det blev kaffe på verandan.
I all hast kom jag på den geniala idén att rasta både hunden och hästen på samma gång genom att ta dem bägge med på samma promenad, Per hängde på och vi styrde kosan till stallet. Höpåsar och mockning gick i en rasande fart eftersom vi var två och sedan klädde vi av Pjotter naken och spatserade iväg i vårsolen.


Vi gick genom 1:a dagbeteshagen och konstaterade att det var nog lite för klafsigt för vår smak att promenera så vi gick bara upp till lilla hagen mittemot Ekhagen där vi helt resolut släppte Pjotter för lite "vårrus". Hej å hå vad det gick undan, att sedan Luna och Mickis kom ridandes förbi och sedan ett helt koppel av islänningar gjorde inte saken lugnare. Jädrar i min låda vad han sprang, ömsom djupsnö, ömsom vatten och däremellan lite barmark. Kändes skönt att titta på hur han njöt av att få sträcka ut efter en vinter i lilla fyrkanten.
När väl hästen och hunden var färdigrastade åkte vi vidare ut för att hälsa på vår gamla vän Maud Beskow som numera driver ett av Värmdös bättre hund- och kattpensionat för att se om Tazza möjligtvis skulle kunna tänka sig en liten vistelse där i sommar under vår utlandsresa.
Besöket var trevligt inte bara för att det var längesedan vi träffade Maud utan också för att hennes pensionat höll hög klass och hundarna där verkade trivas förträffligt. Under tiden som vi fikade och skvallrade lite fick Tazza bekanta sig med Mauds egen Bessie och 4 andra av hennes mer eller mindre frekventa gäster. Allt förlöpte förvånansvärt bra - med hundarna alltså så vi får nog åka hem och tänka till ordentligt för vi förbokade den sista lediga platsen på panget under sommarperioden.

Nu är det kväller och jag tänker slappa i soffan och samla krafter inför morgondagen då jag tänkte byta från vinter- till sommardäck på bilen.

PS. Tror vi hittat en kandidat som kan konkurrera om platsen som mästare i att sitta med utställda tassar - jag tror Emil leder fn. DS



Kramiz

Äntligen!

Nu äntligen är det klart! Jag vet att vi inget sagt - åtminstonde inte till alla av er men några har säkert haft det på känn när när jag ringt och bett om hjälp stött och blött och visat filmer.

Det känns kul med nystart så här på våren men kanske inte tidsmässigt den bästa timingen med tanke på vad som händer i Gustavsberg, men men, man får ta det när det kommer och det här har vi jobbat på för länge för att den här hästen skulle gå vår näsa förbi.
Jag återkommer med mer info men jag kan säga så mycket att han ska bo brevid Pjotter (jaaa i Cassinis gamla box) och han kommer i vecka 15 om allt går som det ska - och det hoppas vi.

För er som är extra nyfikna så går det att titta på honom här.


Kramiz




RSS 2.0