Vem stal havet..



Dagarna går i en rasande fart och det enda jag tycker att jag gör är..... jag vad gör jag egentligen?? Träden blommar så också min näsa som måste dämpas med allergimedicin för fulla muggar.
Hästen sköter sig finfint och nästa helg åker vi in till ryttis och klämmer en LB:3 på utebana, tränar på den egna utevolten gör jag idogt till Pjotters stora förtret. Helst när det är fotbollsmatch brevid - superduper miljöträning dock något dammigt underlag men det är bara tillfälligt.



Tazzas tass har läkt, drenaget är borttaget och i morgon äter hon sista dosen Rimadyl och Amimox skönt att det inte blev värre med tanke på hur hon flänger runt i skogen om hon får tillfälle.
Ikväll ska vi ta det lugnt kanske gå till brasan men troligtvis blir det bara myskväll hemma, här får man fortfarande elda vilket jag förstått att man inte får göra i de södra delarna av Sverige.



Ha en riktigt bra valborg alla mina vänner.


Kramiz

Träning och veterinärbesök

Ja i måndags var det träning för Rui den portugisiske beridaren nere på Anneberg. Tyckte nog till att börja med att träningen inte gav så mycket som jag hoppats på - inte förrän i onsdags då poletten trillade ner. Jag har fått helt andra verktyg att jobba med nu och det går än så länge riktigt bra. Vi får se idag om det håller i sig.




Kvalitén på bilderna är väl inte de bästa - de är klippta ur videofilmen. När jag lärt mig lägga ut film får ni titta på sånt också.

Igår fick jag åka med Tazza till veterinären. För ca 14 dagar sedan fick hon in en sticka i tassen som började vara sig. Jag gjorde som jag gör med hästen, ut med varet och vad jag trodde var hela stickan, jag tvättade rent och smörjde på penicilinsalva. Sist men inte minst la jag ett spritomslag för att fixa det sista. Det trodde jag i nästan två veckor... tills det plötsligt började torna upp sig en bula mellan trampdynorna som tillslut blev ganska stor. ringde och bokade tid hos veterinären då jag upptäckte bulan och fick tid som igår. Så var det, allt hade inte kommit ut av stickan utan hade legat kvar och blivit infekterat fickan som bildats under tiden gick in under trampdynan så det var narkos, sprätta upp, spola och lägga drenage. Nu ska hon gå så hela helgen innan vi får ta bort det på måndag. Under 8 dagar framöver får hon antibiotika, smärtlindrande och inflamatoriskt men än så länge slinker allt ner med lite rökt skinka - tack och lov.


Lätt drogad Tazza pustar ut efter veterinärbesöket.


Stackars lilla tassen.

Kramiz

Hej vår

Ännu en dag närmare sommaren. För ovanlighetens skull mötte vi Texas på morgonpromenaden. Texar är en supergullig Borderterrier som första gången han mötte Tazza jagade henne på flykten med sin outsinliga energi. Nu ca 1 år senare har han lugnat sig något och bådas energinivå ligger ganska jämt så dom har superkul med varandra, även idag fick jag hem en välmotionerad hund. (läs igår)

 
Texas och Tazza busar

Idag har jag hälsat våren välkommen på verandan. Efter en lång sovmorgon åkte jag hem till mamma och pappa som numer behöver lite mer hjälp än vanligt. Efter det att mamma bröt handleden har hon inte kunnat fixa och dona hemma som hon vill så jag åkte över och fixade mangling av lakan och strykning av skjortor. Med utsikt över Gustavsbergs stall satt vi sedan och tog en fika på balkongen i solen.
Efter kaffet åkte jag hem och fixade till den där goda middagen med grillad kyckling och frukt ni vet - ni som har smakat. Dukade upp med champagne till, röd ros och levande ljus. När maten var kirrad och bordet dukat satte jag mig på verandan för att invänta Per som var i stallet. Med mig hade jag en spritzit GT - underbart. Solen värmde och min överaskning till Per som helt glömt bort vilken dag det är idag var fullbordat så jag kunde bara sitta och njuta - och vänta.
Fantastiskt - Per kom - vi satte oss till bords - och han blev VÄLDIGT överaskad. Champagnen har jag brevid mig nu när jag skriver - den som är kvar.
Vi firar 17-årig bröllopsdag idag.


Skål och välkommen våren

Kramiz

Blåssippan...

Sovmorgon!
Promenerade ut med Tazza vid 10-tiden i den kalla vårsolen. Eftersom vi gått ensamma hela veckan tog jag med mig slungbollen idag så hon fick jobba på ordentligt.



Fortsatt arbete i tvättstugan, man glömmer från år till år hur mycket tvätt 1 vecka i fjällen genererar. Åkte till Erika i Nacka och passade på att handla samtidigt, fick en trevlig fikastund med lite småprat om hästar och tonårsbarn - vi var rörande överens på i stort sätt alla punkter.
Ingen stalltjänst idag eftersom torsdagar är Pers dag. Hem och fixade middag, Västerbottenpaj med grönsallad och en fruktsallad till efterrätt - idag jublade barnen - får se hur länge det håller i sig.


Dagens promenadbild - "blåsippan uti backarna står..."

Kramiz

Träningsdax

Idag var det så dax för träning igen. Gårdagen brottades jag med Pjotter på utevolten alldeles för länge så att jag fick honom någorlunda ridbar, det var bara - titta hit - titta dit - hoppa upp - kasta med huvet - oj kom det en häst - hoppsan där stod det någon - och däremellan hade jag 30 ton i tyglarna. Måste det vara så svårt. Tävlingen som jag anmälde mig till i Järna kommer att brinna inne - det finns inte en chans att jag slösar tid pengar och energi på att tävla Mr ADHD i det skick som han visade upp.
Idag gick det mycket bättre. Det lönade sig att vara envis som igår. Fortfarande kör han värsta headbanging stilen sina små hoppsasteg och när han riktigt har tröttnat får man hålla sig kall för då går det uppåt - gärna med en kapriol på slutet. När man väl tagit sig igenom alla dessa stadier får man lön för mödan ska jag säga. Om det ändå kunde vara så hela tiden, han är såååå följsam, så mjuk och lyhörd. Han går att korta och länga i fina övergångar det är nästan så han trampar på stället i traven och man har den här gummisnodden i handen och känslan är bara så fantastisk. Varför lägger han sin energi på skitsaker kan man undra när han faktiskt kan riktigt bra?
Nåväl man får väl på det hela taget vara nöjd med dagens träning. Maria kom på besök för att massera Ragge och jag fick en stunds vila mellan ridning, mockning och höpåsar när jag slog mig ner brevid för en pratstund. Ännu regerar lugnet...
Glad och nöjd hemma med förberedd middag gjorde jag iordning det sista, grillade varma mackor och knaperstekte baconet till min fantastiska potatis & purjolökssoppa. Ungdom 1 gör entre :-(    jättekul! Ungdom 2 gör entré efter 3 inrop sur som en citron och med alla vokabulär som bara en tonåring har, dessutom med pubertetsröst. De varma mackorna började leva sitt eget liv kletandes och rinnandes utmed köksskåpen, 2 meter papper rullades ut för att torka, och varför var han tvungen att äta nu när han hade kompis hemma??? Ja inte behövde han det men härdsmältan var redan ett faktum. Jag reste mig från matbordet, tog Tazza och gick till stranden - behöver jag säga att det var MYCKET SKÖNARE än att äta middag med 2 tonåringar om än lite kallare eftersom jag fortfarande hade svettiga ridkläder på mig.

Nu är vi alla sams igen, jag har fått äta och duscha så nu kan jag känna mig glad och nöjd igen.


Morgonens promenadbild

Kramiz

Fjällsemester

Ja, med alla goda förutsättningar har jag ändå inte lyckats. Ännu befinner sig min blogg i sin linda och inläggen låter vänta på sig. Goda vänner kan inte tydligt nog tala om hur stort deras intresse för min vardag är så nu gör jag återigen ett litet ryck och kommer med en uppdatering.

Det är ju så att vi varit bortresta på fjällsemester. Inget man gör reklam om på bloggen direkt - i alla fall inte innan man åker men eftersom vi är hemma igen så är det ok nu.


Per och djuren pustar i soffan


Märta Express sedd underifrån

Som vanligt - 12:e året i rad har vi varit i Lindvallen och åkt skidor och som vanligt har vi haft en fantastisk vecka. de två senaste åren har vädret varit lite si och så men denna gång var det faktiskt övervägande sol. Det är sååå skönt att få komma hemmifrån en stund och bara ägna sig åt familjen utan allt som finns runtomkring när man är hemma. Tazza och Gissa var med och alla grannar var så förvånade att det gick så bra med katt och hund, framför allt i bilen på väg till och från fjällen. Jag är lite stolt över mina djur som faktiskt är ganska så väluppfostrade och medgörliga.
Ja vad säger man om fjällsemestern då? Ja, skidåkning utför det är vad vår familj sysslar med så det var sysselsättningen under de första timmarna av dagarna. Därefter (och före förstås också) var det hundpromenad. Eftermiddagsturen gick vid ett par tillfällen till Wärdshuset och en kall öl i solen tillsammans med de ihärdigt åkande barnen. Middagarna avnjöts hemma i stugan med gott vin till.
Nåväl, nu är vi som sagt hemma igen och i söndags började stora vårröjningen. Sopade verandorna, plockade fram trädgårdsmöbler och rensade bort gammalt ris och bråte som låg och skräpade överallt. Trädgårdsspaden åkte fram och gräsmattan sanerades från hela vinterns samlade "visitkort" efter Tazza - skönt att kunna gå ut på gräsmattan utan att oroa sig eller hur Sara.
På eftermiddagen bar det av till stallet och Pjotter. Oj vad han hade blivit tjock tyckte jag och den sista vinterpälsen hade försvunnit. Snygg häst jag har tycker jag:-) Nä han är inte tjock han är i fin form faktiskt och efter mockning, höpåsar och torvning tog jag in honom från hagen och gjorde i ordning honom för en uteritt i det vackra vädret. Jag red sjörundan och kände av honom efter veckans frånvaro och kunde konstatera att han kändes fin om än lite stel men det jobbade Per bort idag då det var hans tur att rida.
Idag har jag ägnat mig åt bilvård. Efter att ha tvättat av bilen i automattvätten på Statoil i Brunn skiftade jag så däcken. Det är inte helt smärtfritt att byta däck på nya bilen det är mycket som måste tänkas på. Av med däcket borsta bort allt grus och damm från leder och kopplingar, känsliga luftfjädringar och andra ställen som efter en vinter är beklädda med tjocka lager skit, blåsa bort resten med högtrycksluft och slutligen smörja allt som smörjas bör. På med sommardäcken och tvätta av dem så de blev lika rena som bilen - klart. Nästa steg är att göra en riktig rengöring med lackpolering och behandling/rengöring invändigt men det får bli någon annan helg inte nu.
När jag var färdig med bilen åkte jag till Systrarna Delselius och köpte bulle som jag tog med till Fågelbro där numera en ansenlig andel av gamla "Gustavsbergare" står idag efter prischocken. Där träffade jag Hanchen som tränade några ekipage, Maria, Kicki och Tessan. Bokade tid för Pjotters massage hos Maria och snackade i massor med alla som var i närheten. Förutom Maria och Kicki så står Bittan där och inom kort kommer också Eva o Nöje och Kristina o Kenobi att flytta dit resten verkar flytta till Kovik. Jösses det kommer inte att finnas några kvar i Gustavsberg. Såg föresten idag att Röda längan ligger ute på Blocket för uthyrning.
Nä nu ska jag göra iordning ostbricka och vin till mig och Per för att avsluta påsken, imorgon är det arbetsdag...


PS. Så här såg det ut vid samma tid 2007, kunde inte låta bli att lägga ut den, bilden ger en liten känsla om vad som komma skall. Bilden är tagen på Pers föräldragård Presstorp med drängstugan och vagnslidret i bakgrunden.

Kramiz

RSS 2.0