Grovfoder

Kunde inte låta bli att lägga in detta citat, saxat ur tidningen Stallmagazinet. Apropå alla diskussioner om silage som blir förstört på olika stallar.....

"Skulle det någon gång undantagsvis förekomma, att man nödgas lägga för sina hästar ett fördärfvat hö, måste man, sedan man valt ut det bästa, sorgfälligt skaka och lufta det, samt minst 12 timmar före fodringen bespränga det med saltvatten. Sedan höet därefter torkat i friska luften, må det i all världens dar läggas för de stackars krakarna." Greve och hippolog Carl Gustaf Wrangel (1839-1908)

Kanske något att pröva?

Nu är det dax att besöka den halta hästen - igen???!!!

Och dagarna går

Sömstick och stelhet är vad de senaste dagarna handlat om.... Efter alla sorger med avdragna skor, lyckan att få dom påslagna igen och slutligen den totala lyckan över att äntligen få åka till hovslagaren för att få nya skor runt om av ett riktigt proffs.
Dag 2 efter skoning - blockhalt!!!!
Ringa hovslagaren som turligt nog skulle tillbaka till smedjan på torsdagen, bestämde tid och åkte dit. Sömstick! Aj aj aj... sömmen drogs ur och trycket lättade och i skrivandes stund kan hästen faktiskt gå riktigt ordentligt på sin ömma fot. Hovis var så ledsen för det inträffade men han hade ett tufft jobb att sko hans trasiga fötter när jag kom in, det var inte mycket kvar av dom så det var inte alldeles förvånande att det var tajt för sömmarna och att det blev som det blev. Nåja allt verkar nu vara frid och fröjd för alla utom Pjotter som inte får gå ut tack vare att det regnar och att han har gips på hoven. Kära hovslagare ringde idag för att kolla upp "sjuklingen" så att allt gick åt rätt håll - han är bra omtänksam i alla fall :)
I morgon eftermiddag får nog Pjotter gå ut i hagen tillsammans med de andra för då har gipset suttit 2 dygn som jag hoppas räcker för att såret ska läka i hoven, sedan blir det till att skölja och rensa noggrant varje dag framöver. Kanske kanske kan jag åka och träna som planerat på tisdag och sedan vara med på tor - söndkurser för Ninni på Fågelbro. Hur tävlingen kommer att avlöpa efter denna något knapphändiga intrimmning får väl framtiden utvisa.

Kramiz

Latmask?

Idag kände jag mig rastlös och sugen på att göra något annat för omväxlings skull. Jag samlade ihop barnen och hunden, packade in oss i bilen och styrde kosan mot kungliga Djurgården.

     
Härligt promenadväder, lagom varmt och lite blåsigt så där bra som man vill att det ska vara. Vi gick runt hela Gärdet och Tazza fick träffa några nya vänner av alla möjliga och omöjliga slag, gamla som unga och ohängda. Vandrade vidare till Thessinparken för att fika på Himmelska Hundar som tyvärr var stängt för dagen så det fick bli en bamseglass på Stockholms Glasshus på Vallhallavägen istället - fy vad det var synd om oss - buhu.

Sedan gick färden hemåt i sommarstockholms köer och under resans gång ringde Maria och var sugen på en lunch - ja varför inte! Lämnade av barn och hund hemma, rensade lite svamp som Eva och Jonas skänkt mig och som jag i skrivandes stund ätit till middag - buuurp - satte mig i bilen igen och for mot Fågelbro.
Köpte lunchlådor i Thaikiosken vid Ingarö Kyrka och satte högsta fart till mitt lunchsällskap.
Under lunchen drog värsta ovädret in och det regnade bokstavligt talat på tvären periodvis, det var skönt att sitta inne då faktiskt.
Vidare hemåt, tog in hästen på vägen för lite vila, vidare hem och lagade middag till familjen - puh. Nu ska jag tillbaka och rida... det regnar inte längre i alla fall.

Kramiz

Några dagar senare

Lite har ju hänt under de senaste dagarna. Här nedan följer en grov sammanfattning. Sova äta stallet sova äta stallet sova äta stallet... ooops glömde hundpromenaderna, jobba festa sova (dåligt).

Nä, skämt åsido, jag hälsade på Kristina häromdagen i hennes mysiga "ungkarlslya" under renovering. Så mysigt med två fantastiska uterum varav vi nyttjade ett där vi intog te och medhavd bulla.



Promenerade för ovanlighetens skull med Elsa o Eva och träffade Sander.... intressant va...



Lördag och stallet. Förberedelserna för kvällen evenemang i full gång.



Jag hade intag av hästarna, det var inte jag som valde men ibland har man bara tur, jag fick hur mycket hjälp som helst. Alla hästar var inne på ett kick och kvällens fest kunde starta på allvar. Hur kul hade vi inte... jag bara undrar. Bilderna talar kanske sitt tydliga språk.
Tack Matilda o Åsa för en riktigt lyckad fest!!

       

Idag är vädret inget vidare men som tur var behövde jag inte vara ute, jag, Douglas o Per var och jobbade.

Kramiz

Dagen efter

Var ganska trött idag efter gårdagens anspänning med allt som hände. Så klart skulle grannen välja att ha party också till 4 i morse så den goda nattsömnen kunde jag vinka hej då till.
Jag hade utsläppet i morse och även om man nu är så trött så man vill gå i bitar så nog är det bra härligt när man väl är där. Hästarna gnäggar välkomnande så man blir varm i hela kroppen.
Lovisa hjälpte mig så allt gick fort och smidigt alla hästar fick det dom skulle ha att äta och alla kom till rätt hage.
Vi åkte hem och somnade om.... en stund i alla fall.


Astrid och Baloo ordnar med morgonputsningen


Kramiz

Räddande ängel

Visst finns det änglar. Bengt är en av dom och han kom till min undsättning idag. (eller ska jag säga Pjotters) Den här dagen var en sån dag då man inte skulle protesterat om någon bara raderade bort hästen och de inre synerna om konvalecent, klinikbesök, hältor - you name it.
Någon vänlig själ hade hittat 1 av de försvunna skorna och hängt den på grimhängaren utanför hagen. Inne i stallet hittade jag en låda full av gamla avlagda skor i varierande storlekar och tanken föddes att kanske kanske skulle det gå att få till något av detta.
Jag som alltid har sånt flyt (ironiskt) stod naturligtvis ensam hemma eftersom Per just för dagen åkt till Presstorp - japp! Den enda jag visste som kunde hjälpa mig var Bengt som jag tidigare talat med, då ovetande om att en sko skulle komma till rätta. Men kunde jag verkligen ringa honom. Stackars Bengt som rest hela dagen och var trött och hungrig kommer till Evlinge, bockar och riktar och slår på Pjotter 2 skor. Visst är det så man kan bli religiös. Jag känner mig verkligen lyckligt lottad att ha en sån vän.

Bamse kram till dig Bengt!

Nattsvart?

Jaha, vad ska man nu göra. Igår lyckades Pjotter med konststycket att dra av sig båda framskorna på samma gång!!! Inga hovslagare hemma - alla verkar vara på semester. Pjotter kan knappt gå och och har dessutom något som skulle kunna vara ett sticksår i v-fram. Går just nu i sandhage med alsolspritomslag och är mycket frustrerad över att alla andra kompisar går tvärs över vägen - och i det här fallet kan man verkligen säga att "gräset är grönare på andra sidan" - med råge.



Vågar inte släppa honom i gräshagen tillsammans med dom andra med hans hov-historia och det trista faktum att Rickard hovslagare inte är tillbaka från sin semester förrän vecka 30. Ska bli spännande att se om jag överhuvudtaget har någon häst att rida på till den 30 juli då startskottet går för intrimmningen till Gripen den 7-9 augusti.

Buhu.....

Skogens guld

Nu är så äntligen svampsäsongen i full gång. Kunde på morgonpromenaden plocka en hel "bajspåse" full med kantareller och fler än jag plockade står fortfarande kvar på tillväxt.
Det verkar sannerligen som det kommer bli ett synnerligen gott kantarellår i år - mums.

     

Tänkte sedan att efter den fantastiska svampmackan ska jag åka till Gustavsberg och rida i ridhuset men icke sa nicke. Jag glömde låskistan till trailerdörren hemma så det fick bli träning i regnet istället. Kanske inte riktigt vad jag tänkt mig men slutresultatet blev ändå ganska bra.

Kramiz

Loppbekämparen

Glömde alldeles bort att presentera mitt nya bekämpningsmedel mot fågellopporna som vi dras med i stallet. Skudo - ultraljud som verkar avstötande på fästingar och loppor. Helt ofarligt mot människor och djur och natur (förutom lopporna och fästingarna då).
Faktiskt har jag inte på de två dagar jag använt den haft ett enda nytt loppbett - yippiiiiiii.



Antar att även Tazza trivs med den eftersom även hon är parasitfri.


Kramiz

Sammanfattning av senaste veckan

Flitens lampa har inte direkt lyst över bloggandet här hos mig men jag har för den skull inte legat på latsidan - förra bloggen till trots.
Jag har hunnit med att jobba med Per, vart på födelsedagskalas hos Maria, lunchat med B & B, Maria och Pia. Jag har varit på bio med B & B, Maria och Carina, ätit middag hos B & B, hjälp till att skapa nya bloggar och förståss - tagit hand om hästen.
Låter det slitit? Nåväl semester är semester - eller hur!


Utsikt från min arbetsplats - hööögt upp


Trött make tar välförtjänt vila


Pigg make rastar hunden - the easy way...


Trött häst som går på nattbete - för värmen???


Trött barn som sitter uppe för länge på nätterna

Så - alla vänner - sköna sommarhälsningar från ett mycket regnigt Ingarö!

Kramiz

RSS 2.0