Lugn och ro

Inte alls lika hektiskt som våra bloggande vänner har vi haft det de senaste dagarna. Jag roade mig med att träna för Kajsa Boström i fredags där jag blev upplyst om att jag aldeles i onödan var i klinch med min häst. Så klart, tänk bara att man ska behöva bli upplyst om det av någon annan och dessutom betala dyra pengar för det. Kajsa är en sån där fantastisk tränare som i alla fall 9 gånger av 10 lyckas sätta huvudet på spiken. Varför gör du si?? Varför gör du så?? Vad förväntar du dig att uppnå när du gör på det där sättet?? Tror du att din häst har lätt att förstå dig när du ger sisådär 10 hjälper samtidigt!? Ja vad säger man, jag kan bara tacka och ta emot hur pinsamt det än kan vara. Jag har varit sådär himla ambitiös under våren och velat så mycket men totalt glömt bort att ta med hästen på tåget. Så här i efterhand kunde det ju kanske varit ett smart drag vilket Kajsa fick mig att inse. Nu börjar vi om igen och ser fram emot hösten och alla dess begivenheter. Tack Kajsa - du är värd din vikt i guld!


Lägg märke till rådjuret som betar i skogskanten, Pjotter noterade det...

Idag gjorde vi istället något som vi har gjort alldeles för sällan, vi hade en mysdag. Länge länge stod vi och bara snusade och kelade, sedan sadlade jag på och vi begav oss ut i sommaren i lagom lunk, i lugn och ro och utan krav. Det var härligt. Hela naturen har exploderat de senaste dagarna, slånbären blommar, häggen blommar - ja allt blommar och det doftar så härligt. Barnen badar för fullt överallt och det ser inte ens kallt ut för de är i riktigt länge och simmar. Så här ska det nog vara - riktigt sköööönt



Väl hemma stod Lovisa och grillade, mmm gott. Jag tog fram det kalla vita vinet ur kylen och det blev återigen en fantastisk grillkväll på verandan tillsammans med familjen.


Kramiz

Alternativ hoppning

Kanske något att ägna sig åt istället för dressyr??




Kramiz

Första grillkvällen

I kväll blev det premiär på grillmiddag utomhus. Dagen har varit fantastisk och sena eftermiddagen blev lagom ljum så middagen intogs utomhus, hela familjen njöt. Fler dagar av den här kalibern vill vi ha nu.



Kramiz

Kollobesök

Åkte till Högsjön Gård för att titta på var Pjotter ska gå på sommarbete, prata lite med Lotta Lund och se oss om rent allmänt.
Det var en lång resa på krokiga och gropiga vägar utmed små sjöar med bävrar i och stora skogar. I några hagar gick Highland Catle och i ytterligare några små shetlandsponnyer. Där - på Högsjön Gård finns lite allt möjligt. Där var dräktiga ston, ett litet föl, stora hagar med 2-åringar och i ytterligare en hage med 1-åringar.
   
Lilla fölis och stolta pappa Tornesch

Där fanns varmblod, halvblod kanske till och med fullblod?? och en snygg 1-årig Frieser. Åringarna var helt tossiga och röjde runt mest hela tiden och det var inte utan att man fick lite ont i magen när man såg vilka farter de kom upp i, alla hopp och skutt och några rejäla vurpor.

     
Fölston till vänster och åringar till höger och del av hagen som Pjotter ska gå i.

Nu ska ju inte Pjotter gå tillsammans med några sådana vildbasare utan han ska dela hage med Cassini, gamla boxkompisen från Gustavsberg så förhoppningsvis kommer det att gå mycket lugnare tillväga, mycket lugnare!

Hagen de kommer gå i är väl tilltagen, den är 2,5 ha så det borde mer än väl räcka till för deras 6 veckors vistelse tillsammans. I hagen fanns även en stor ligghall med halm där de kan tillbringa regniga eller myggiga dagar för på kvällarna går de in i stallet för att sova. Stalldelen där de ska stå var ljus och luftig med lagon stora boxar (de ska ju bara tillbringa natten där) med öppningsbara galler så de kan hänga ut med huvudet om de vill och kika runt. Familjen svala byggde bo på takbjälkarna ovanför och det var ett fasligt hallå när de for ut och in genom dörrarna.


Nattkvarteret

Länge länge var vi där och promenerade runt, pratade med hästarna och det lilla fölet som inom några veckor kommer att ha 2 kompisar att leka med om allt går som det ska. Lotta blev vi stående med länge länge, en mycket trevlig tjej som både Per och jag kännde vi kunde ha stort förtroende till. Kompetent, ödmjuk, öppen, glad, jordnära - helt enkelt jättetrevlig.

Det känns skönt att Pjotter ska tillbringa sin sommar i henns vård - han kommer inte att kunna ha det bättre - det är jag övertygad om nu.


Kramiz

Försmak

Idag fick jag i alla fall lite försmak av sommaren som kommer. Vädret var varmt och klart och efter avslutad hundpromenad kunde jag faktiskt lägga mig ner på verandan i solen och slumra en stund tillsammans med Tazza. Ungdomarna och jag har varit ensamma sedan i torsdags förra veckan men nu ser det ut som att Per är på väg hem igen, skönt :)




Hästen verkar vara på bättringsvgäg och i morgon ska jag sitta upp och känna igenom honom i alla gångarter så får vi se vad som händer. Själv har jag fått vardagen att funka igen med nya värktabletter som fungerar över förväntan så det finns hopp om livet.




Kramiz

Engagemang

Kunde inte låta bli att publicera det här idag, fantastisk idé som fler borde ta efter. Om videon visas 1 milj.ggr donerar företaget som tillverkar handskarna pengar till bröstcanserbehandling.


Kramiz

Renovering

Åh vad skönt att våren är kommen, havet glittrar blått och luften är klar och björkarna har fått musöron. Just nu är det så härligt ute att man riktigt får en försmak av sommaren som nalkas runt hörnet.


 

Inte riktigt alla tävlingar är avblåsta för säsongen och förhoppningsvis inte alla träningar men i stort sett... Jag kommer ägna våren åt rehabilitering för mig och min häst som båda tycks behöva en rejäl utläkning. Pjotter har dragit på sig muskelinflamation i v-bak, närmare bestämt i Semitendinosus, en muskel som löper från svanskotorna till hasspetsen och som sträcker has och lårled. Ja nu blir det antiinflamatoriskt och jogging på raka spår några dagar så vi får bukt med det onda.
Själv går jag fn också på antiinflamatoriskt och även smärtstillande då min rygg inte är som den ska, har den ju iofs inte varit sedan 88 men man blir ju inte yngre med åren...
Det något nedslående svaret från proffsen löd: L5-S1 är diskhöjdsredutionen nästan total samt uttalade pålagringar på ledytekanterna. För att ytterligare förhöja det hela har jag en kraftig intervertebralledsartos, dvs artros i leden på sista kotan (L5). Nu ska vi som sagt försöka med antiinflamatoriskt och smärtstillande 1 månad och går inte det hem... ja då får vi diskutera nästa steg. Normalt förfarande för denna "åkomma" är steloperation och även artrosen kan opereras med framgång?? genom titthålsoperation. Tror f-n att jag har ont, ni som kan häst känner ju till Spatt som ju tagit åtskilliga hästar av daga eftersom det är ett mycket smärtsamt tillstånd men.... om spatten får läka ut, dvs om kotorna får växa ihop som en naturlig "steloperation" försvinner smärtan - det gäller bara att härda ut under tiden?? Tur att man inte är häst. Artrosen, ja den gör ju att cirkulationen i högerbenet är uruselt med daglig värk som följd. Hmmm som sagt, det får bli en vår och en sommar med tid för läkning både för hästen och för mig tror jag. Med största sannorlikhet kommer jag att ställa in den enda kvarvarande tävlingen som jag är anmäld till och istället förbereda för sommarvilan som i år kommer att innebära hela 6 veckor hästledigt.

Förresten - den här bilden tog jag i går.....



Kramiz

RSS 2.0